Επικαιρότητα

Αρχισε ο «πόλεμος» στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς

Αρχισε ο «πόλεμος» στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν τα πρώτα πυρά μετά τις κάλπες της Κυριακής, με φόντο τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Η προεκλογική περίοδος πριν από τις επαναληπτικές εκλογές προβλέπεται συναρπαστική. Ακούγεται παράδοξο, με δεδομένο –είναι περισσότερο από βέβαιο– ότι η Ν.Δ. θα καταφέρει μια άνετη αυτοδυναμία στις κάλπες της (πιθανότατα) 25ης Ιουνίου. Ομως, μια αδυσώπητη πολιτική μάχη ξεκίνησε προχθές, σχεδόν με το κλείσιμο της κάλπης, και θα κυριαρχήσει τις προσεχείς εβδομάδες: η μάχη για την κυριαρχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Το 20% του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα αμφιβολία για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να θεωρηθεί ότι εκφράζει τον σαφώς πιο ευρύ πολιτικό χώρο του Κέντρου.

Το 11,5% του ΠΑΣΟΚ άνοιξε την όρεξη στον Νίκο Ανδρουλάκη και τα στελέχη του να επιδιώξουν να αξιοποιήσουν το momentum, τη ραγδαία υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ και την προσωπική πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα, για να επαναφέρουν το κόμμα τους σε ρόλο δεύτερου πόλου στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και σε ρόλο αυθεντικού εκφραστή της Κεντροαριστεράς, της ιδεολογίας της και των προσδοκιών μιας πλατιάς μερίδας του πληθυσμού, που στο παρελθόν έδωσε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηριστικά πολιτικής ηγεμονίας.

Τα τροχειοδεικτικά πυρά ήδη έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται εκατέρωθεν και η συνέχεια προδιαγράφεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν και η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή. Απόλυτα λογικό, καθώς τα δύο κόμματα θα αντιπαρατεθούν σε έναν αγώνα που πιθανότατα θα κρίνει την επιβίωσή τους και τουλάχιστον στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα για την ηγεσία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης