Επικαιρότητα

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τις εκλογές - Σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Τρέχουν» οι διαδικασίες για τις εκλογές - Σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Με βάση το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να προχωρήσει και στο ύστατο συνταγματικό βήμα και να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να εξετασθεί με όλους πια, το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε χρονική «μικροκάψουλα» μπαίνουν πλέον οι συνταγματικές διαδικασίες που έπονται των εκλογών της 21ης Μαΐου προκειμένου τη Δευτέρα η χώρα να ξαναμπεί και επισήμως στη νέα προεκλογική περίοδο που θα οδηγήσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι διαδικασίες επιταχύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά και την ταυτόχρονη παραλαβή και παράδοση από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, της δεύτερης και της τρίτης διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, επισπεύδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, να κλείσει ο κύκλος της διερεύνησης από τους πολιτικούς αρχηγούς πολιτικών συγκλήσεων και του ενδεχόμενου συγκρότησης μιας κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία «ναυάγησε» από το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής.

Με βάση το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωρά και στο ύστατο συνταγματικό βήμα και συγκαλεί σήμερα το πρωί στις 11.00 Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να εξετασθεί με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πια, το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης. Δεδομένων όμως των πολιτικών θέσεων και των συσχετισμών αυτή η ύστατη προσπάθεια προεξοφλείται ως άκαρπη.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης