Νέο «ΑΠΕτζήδικο» Fund συγκέντρωσε 85 εκατ. ευρώ - Ο στόχος των 600 MW και το «πλαφόν» των 350 εκατ. ευρώ

Νέο «ΑΠΕτζήδικο» Fund συγκέντρωσε 85 εκατ. ευρώ - Ο στόχος των 600 MW και το «πλαφόν» των 350 εκατ. ευρώ
Αντικείμενα επενδύσεων του Fund θα είναι projects ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καθώς και συστημάτων αποθήκευσης μέσω μπαταριών.

Το ταμείο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Modus Asset Management συγκέντρωσε 85 εκατ. ευρώ σε δεσμεύσεις επενδυτών στο πρώτο του κλείσιμο, σύμφωνα με το renewsbiz.

Το νεοσύστατο Ταμείο Υποδομών Καθαρής Ενέργειας (Clean Energy Infrastructure Fund) διευθύνεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Βαλτικής. Αντικείμενα των επενδύσεών του θα είναι projects ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καθώς και συστημάτων αποθήκευσης μέσω μπαταριών.

Παράλληλα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του χαρτοφυλακίου του αμοιβαίου κεφαλαίου αναμένεται να φτάσει τα 600 MW και θα στοχεύσει τις αγορές της Βαλτικής, της Πολωνίας και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η επενδυτική περίοδος του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι πέντε χρόνια και ο κύκλος ζωής του είναι 10 χρόνια. Στόχος μεγέθους του αμοιβαίου κεφαλαίου είναι τα 200 εκατ. ευρώ με ανώτατο όριο τα 350 εκατ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Modus Asset Management, Povilas Pečiulis, δήλωσε: «Το Fund στοχεύει στην επιτάχυνση της μετάβασης της περιοχής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενδυναμώνοντας τον εν λόγω τομέα και δημιουργώντας μια επενδυτική πλατφόρμα σε θεσμικό επίπεδο.

Οι δεσμεύσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και τους θεσμικούς επενδυτές της Βαλτικής μας επιτρέπουν να επεκτείνουμε περαιτέρω την ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της περιοχής και να συμβάλουμε σημαντικά στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας. Ως ταμείο όχι μόνο θα παρέχουμε ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες για θεσμικούς επενδυτές, αλλά θα συμβάλουμε επίσης στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος και θα ενθαρρύνουμε άλλους παράγοντες της αγοράς να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης