Tι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg για την Intrakat

Tι αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg για την Intrakat
Σημαντικός σταθμός για το άμεσο μέλλον αποτελεί η συμμετοχή του Ομίλου με 30% στο επενδυτικό σχήμα που συμμετέχει η πορτογαλική Brisa, που θα διεκδικήσει τη νέα 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού

Στην εδραίωση του Ομίλου Intrakat ως δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική δύναμη στην Ελλάδα με την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ αναφέρεται δημοσίευμα του Bloomberg, εστιάζοντας στον σχηματισμό ενός εντυπωσιακού χαρτοφυλακίου έργων που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Στο πεδίο της βιώσιμης ενέργειας, η Intrakat σε συνεργασία με την Parkwind είναι έτοιμη να αξιοποιήσει τις προοπτικές της χώρας για υπεράκτια αιολικά πάρκα.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξη και άξονα του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει έργα ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας 0,7 GW.

Παράλληλα, ο Όμιλος εστιάζει στον κλάδο των ακινήτων και των τουριστικών υποδομών, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχείων και οικιστικών μονάδων σε ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Αθήνα και η Κρήτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στη Χώρα της Μυκόνου αποτελεί παράδειγμα της αφοσίωσης του Ομίλου Intrakat στη μετατροπή ακινήτων σε πολυτελή ξενοδοχεία. Επίσης, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το boutique hotel «Xenodocheio Milos», 5 αστέρων, στην καρδιά της Αθήνας.

Σημαντικός σταθμός για το άμεσο μέλλον αποτελεί η συμμετοχή του Ομίλου με 30% στο επενδυτικό σχήμα που συμμετέχει η πορτογαλική Brisa, που θα διεκδικήσει τη νέα 25ετή παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, αναφερόμενος στην εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, «αυτή θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και τη γεωγραφική μας εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή μας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας».

Η εν λόγω εξαγορά βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της Intrakat, που εστιάζει στην επίτευξη σταθερών χρηματοοικονομικών ροών, καθώς και στην καθιέρωση της ηγετικής θέσης της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης