Τελευταία Νέα

Li Guohui (CPPEC): Η συνολική ζήτηση υδρογόνου θα αυξηθεί στους 100 εκατ. τόνους ετησίως έως το 2060

Li Guohui (CPPEC): Η συνολική ζήτηση υδρογόνου θα αυξηθεί στους 100 εκατ. τόνους ετησίως έως το 2060
Όλο το υδρογόνο που παράγεται στην Κίνα θα μεταφέρεται μέσω ενός δικτύου αγωγών μήκους 6.000 χιλιομέτρων έως το 2050

Η τεράστια ζήτηση για υδρογόνο θα ωθήσει την Κίνα να κατασκευάσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αγωγών για να μεταφέρει το υδρογόνο που παράγεται στο πλούσιο σε αιολική και ηλιακή ενέργεια βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας στην αγορά, σύμφωνα με το Recharge.

Ο Li Guohui, αντιπρόεδρος της China Petroleum Pipeline Engineering Corporation (CPPEC), είπε στην Παγκόσμια Συνέλευση Τεχνολογίας Υδρογόνου της Κίνας, που πραγματοποιήθηκε στο Foshan της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ την περασμένη εβδομάδα, ότι η Κίνα αναμένει ότι η συνολική ζήτηση υδρογόνου θα αυξηθεί στους 100 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2060.

Σύμφωνα με τον Li, όλο το υδρογόνο που παράγεται στην Κίνα θα μεταφέρεται μέσω ενός δικτύου αγωγών μήκους 6.000 χιλιομέτρων έως το 2050, που θα συνδέει τις περιοχές, επαρχίες και πόλεις της Βόρειας Κίνας Ningxia, Εσωτερική Μογγολία, Hebei, Πεκίνο, Tianjin, Heilongjiang.

Είπε ότι ως εθνικό δίκτυο αγωγών υδρογόνου, θα είναι προσβάσιμο σε ιδιοκτήτες και εμπόρους περιουσιακών στοιχείων υδρογόνου. Ένας από τους αγωγούς θα κατασκευαστεί από τη Sinopec για τη μεταφορά πράσινου υδρογόνου που παράγεται στην Εσωτερική Μογγολία σε χρήστες στο Πεκίνο.

Παράλληλα, το σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός χερσαίου αιολικού πάρκου, ενός συστήματος ηλεκτρόλυσης που χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια για την παραγωγή υδρογόνου και ενός αγωγού εξαγωγής. Η πρώτη φάση θα έχει χωρητικότητα διακίνησης αγωγού 100.000 tpa υδρογόνου, με δυνατότητα επέκτασης σε 500.000 tpa σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τον Μάρτιο, η PetroChina ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου αγωγού της χώρας για τη μεταφορά πράσινου υδρογόνου που παράγεται στο κοίτασμα πετρελαίου Yumen που λειτουργεί στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας.Όταν ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου έτους, το έργο θα μπορεί να παράγει 7.000 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως και να παράγει 278 κιλοβατώρες ετησίως ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 220.000 τόνους ανά έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης