Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Το «σενάριο» του νέου debate - Οι πρωταγωνιστές

Το «σενάριο» του νέου debate - Οι πρωταγωνιστές
Τι αποφασίστηκε για την τηλεμαχία

Δέκα ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, στη δημόσια τηλεόραση στις 15 Ιουνίου οι αρχηγοί όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα περάσουν και πάλι το κατώφλι του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και στις τηλεοπτικές οθόνες θα πέσει το σήμα αρχής μίας πολύωρης συζήτησης κορυφής, προκειμένου οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί κ.κ. Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης, Κουτσούμπας και Βελόπουλος να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και στα διλήμματα των νέων εκλογών.

Μία τηλεμαχία που θα διεξαχθεί άπαξ και αυτοτελώς, χωρίς εν τέλει να υπάρξει δεύτερο debate μεταξύ των δύο πρώτων πολιτικών αρχηγών, κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα, όπως υπήρχε ως πιθανότητα και ως πρόταση από πλευράς του αρχηγού της ΝΔ πριν το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Η σαρωτική νίκη ωστόσο της ΝΔ στις κάλπες του Μαΐου ανέτρεψε και αυτό το ενδεχόμενο, με τον πρωθυπουργό κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο δελτίο της κρατικής τηλεόρασης να αμφισβητεί πλέον τη χρησιμότητα μίας τέτοιας διμερούς τηλεμαχίας.

"Θεωρώ ότι είναι περιφρόνηση για τα υπόλοιπα κόμματα από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο είναι καθορισμένο από τη διακομματική, να συζητάμε για την ΕΡΤ μεταξύ των δύο πρώτων" είπε αρχικά ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως "το εκλογικό αποτέλεσμα σε ένα βαθμό ακύρωσε και τη χρησιμότητα, κατά την άποψή μου ενός τέτοιου debate. Επομένως θα ξανακάνουμε ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πιστεύω χρήσιμο και σε αυτή τη συγκυρία. Μακάρι να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε και λίγο περισσότερο στον προγραμματικό μας λόγο. Χρήσιμο θα είναι αυτό" εκτίμησε.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του κειμένου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης