Τελευταία Νέα

Κορυφαία η αιολική ενέργεια, παρήγαγε το 32,2% του μίγματος στη Γερμανία το α' τρίμηνο

Κορυφαία η αιολική ενέργεια, παρήγαγε το 32,2% του μίγματος στη Γερμανία το α' τρίμηνο
Η Γερμανία στοχεύει να παράγει τουλάχιστον το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030, μεταφέρει το Reuters
Λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Γερμανία προήλθε από αιολική ενέργεια το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη 7/6, καθώς οι ανεμογεννήτριες ξεπέρασαν τον άνθρακα ως ο κορυφαίος πάροχος ενέργειας της χώρας, όπως μεταφέρει το Reuters.

Περίπου το 32,2% της γερμανικής ηλεκτρικής ενέργειας παρήχθη από την αιολική ενέργεια τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, έναντι 30% από τον άνθρακα, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία.
Ήταν η πρώτη φορά που η αιολική ενέργεια βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των πηγών ενέργειας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι συμβατικές πηγές ενέργειας - που περιλαμβάνουν άνθρακα, φυσικό αέριο και πυρηνικά - εξακολουθούν να αποτελούν πάνω από το ήμισυ της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο 51,4%, ελαφρώς χαμηλότερα από 52,9% ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε το γραφείο.

Η Γερμανία στοχεύει να παράγει τουλάχιστον το 80% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.
Έκλεισε τους τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς της τον Απρίλιο και σκοπεύει να περιορίσει την παραγωγή άνθρακα τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης