Οι Εργατικοί ορκίζονται να κάνουν τη Βρετανία υπερδύναμη καθαρής ενέργειας έως το 2030

Οι Εργατικοί ορκίζονται να κάνουν τη Βρετανία υπερδύναμη καθαρής ενέργειας έως το 2030
Οι Εργατικοί δεσμεύονται για μεγάλες επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες και θέσεις εργασίας με σχέδια να ανταγωνιστούν παρόμοιες επενδύσεις σε ΗΠΑ και ΕΕ
Το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας θα εκφράσει την δέσμευσή του να μετατρέψει τη χώρα σε υπερδύναμη καθαρής ενέργειας έως το 2030, με υπόσχεση να μειώσει τους λογαριασμούς, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να ανατρέψει την απαγόρευση νέων χερσαίων αιολικών πάρκων, σύμφωνα με το Reuters.

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πρόκειται να κερδίσει τις επόμενες εθνικές εκλογές στη Βρετανία, προσπάθησαν να τοποθετηθούν ως το μόνο που μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη με μεγάλες επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες και θέσεις εργασίας με σχέδια να ανταγωνιστούν παρόμοιες επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και ΕΕ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα ανέστειλε τη εμβληματική δέσμευσή του να δαπανά 28 δισεκατομμύρια λίρες (36 δισεκατομμύρια δολάρια) κάθε χρόνο μέχρι το τέλος της δεκαετίας για τη δημιουργία πράσινων βιομηχανιών κάθε χρόνο λόγω των υψηλών επιτοκίων.

Οι ανανεωμένες δεσμεύσεις των Εργατικών

Ωστόσο, τη Δευτέρα, ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer θα υποβάλει τις δεσμεύσεις των Εργατικών, για:
- 100% καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια έως το 2030.

- ίδρυση μιας δημόσιας εταιρείας ενέργειας, της GB Energy·
- τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Πλούτου για επενδύσεις σε πράσινες τεχνολογίες, και,
- την αναβάθμιση κατοικιών με κακή μόνωση.
- ανατροπή των νέων χερσαίων αιολικών πάρκων, τα οποία οι Εργατικοί λένε ότι έχουν προσθέσει 5,1 δισεκατομμύρια λίρες στους λογαριασμούς ενέργειας, ή 182 λίρες ανά νοικοκυριό, επειδή η Βρετανία αναγκάστηκε να στραφεί σε πιο ακριβή ενέργεια.

Οι υποσχέσεις

«Μπορούμε να μειώσουμε τους λογαριασμούς, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να παρέχουμε ενεργειακή ασφάλεια για τη Βρετανία – αυτό θα προσφέρει μια κυβέρνηση των Εργατικών», θα πει ο Starmer σε ομιλία του σύμφωνα με δηλώσεις που δημοσίευσαν οι Εργατικοί.

«Θα ρίξουμε τα πάντα σε αυτό:
- τη μεταρρύθμιση του σχεδιασμού,
- τις προμήθειες,
- τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση,
- την Ε&Α,
- ένα στρατηγικό σχέδιο για τις δεξιότητες και τις αλυσίδες εφοδιασμού».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης