Η Varta εγκαινιάζει gigafactory για αποθήκευση ενέργειας, τουλάχιστον 1GWh ετησίως

Η Varta εγκαινιάζει gigafactory για αποθήκευση ενέργειας, τουλάχιστον 1GWh ετησίως
Πάνω από 20 εκατ. ευρώ επενδύονται για την κάλυψη της ισχυρής ζήτησης - Η επέκταση θα γίνει σταδιακά μέχρι τις αρχές του 2025
Η Varta AG επενδύει στην αναπτυσσόμενη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και το καλοκαίρι θα τεθεί σε λειτουργία το νέο της γίγα-εργοστάσιο αποθήκευσης ενέργειας.
Στο μέλλον, έως και 100.000 συστήματα αποθήκευσης ενέργειας ετησίως θα παράγονται σε συνολική έκταση άνω των 5.000 τετραγωνικών μέτρων στο Neunheim του Ellwangen, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας και με μέση ισχύ 10 KWh ανά σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, η παραγωγή αντιστοιχεί σε περισσότερες από 1GWh ετησίως.

120 νέες θέσεις εργασίας στο Ellwangen

Η παραγωγή είναι αυτοματοποιημένη και με βάση το Industry 4.0, συμπεριλαμβάνονται ρομπότ και συγκολλητές με λέιζερ.
Η εταιρεία με έδρα το Ellwangen επενδύει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για αυτό, ενώ προγραμματίζονται και  περαιτέρω επενδύσεις.

Στο νέο εργοστάσιο θα δημιουργηθούν συνολικά περίπου 120 θέσεις εργασίας.
«Η ανάπτυξη της αγοράς οικιακής αποθήκευσης είναι αδιάκοπη», λέει ο Dominik Gluba, Γενικός Διευθυντής της Varta Energy Storage.

"Το πρώτο τρίμηνο του 2023, περισσότερες από 110.000 νέες μονάδες αποθήκευσης θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στη Γερμανία, για το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναμένουμε σχεδόν 240.000 νέες εγκαταστάσεις στη Γερμανία και με τις παραγωγικές δυνατότητες του νέου Gigafactory, μπορούμε να προσαρμοστούμε καλά στην αναπτυσσόμενη αγορά».

Επέκταση σε δύο στάδια

Η επέκταση της παραγωγής θα γίνει σε δύο στάδια: Από το τέταρτο τρίμηνο του 2023, η παραγωγή αναμένεται να είναι περίπου 500 μεγαβατώρες ετησίως (περίπου 50.000 συστήματα αποθήκευσης).

Στη συνέχεια, η ισχύς θα αυξηθεί σε μία γιγαβατώρα το αργότερο στις αρχές του 2025, ενώ πρόσθετες γραμμές παραγωγής πρόκειται να προστεθούν στο εγγύς μέλλον και έχουν ήδη προγραμματιστεί περιοχές επέκτασης επί τόπου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης