Ενέργεια

Γερμανία: Η τρικομματική κυβέρνηση συμφώνησε στους όρους αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης

Γερμανία: Η τρικομματική κυβέρνηση συμφώνησε στους όρους αντικατάστασης των συστημάτων θέρμανσης
Συμφωνήθηκε ο νέος νόμος να ψηφιστεί πριν από τη θερινή ανάπαυλα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa
Ο κυβερνητικός συνασπισμός (SPD, Πράσινοι, FDP) συμφώνησε Τρίτη 27 Ιουνίου στις λεπτομέρειες σχετικά με τη νομοθεσία για τη θέρμανση και την επικείμενη αντικατάσταση καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου με αντλίες θερμότητας.

Σε συνάντηση των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κομμάτων «διευκρινίστηκαν ανοιχτά σημεία», ενώ συμφωνήθηκε ο νέος νόμος να ψηφιστεί πριν από τη θερινή ανάπαυλα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος από τους δήμους θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2028, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, επικαλούμενο πηγές από τη συνάντηση.
Το ομοσπονδιακό κράτος αναμένεται να προσφέρει «γενναιόδωρη βοήθεια».

Στο σχέδιο του υπουργού Οικονομίας Robert Habeck είχε αντιταχθεί κυρίως το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), ενώ κομβικά σημεία τριβής υπήρξαν ο χρόνος μετάβασης και η οικονομική στήριξη των καταναλωτών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης