Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P

Wall Street: Άνοδος 1,6% για τον Nasdaq και 1,1% για τον S&P

212 μονάδες κέρδισε ο Dow

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η αγορά ετοιμαζόταν για το τέλος του πρώτου εξαμήνου και οι επενδυτές στράφηκαν ξανά σε μετοχές τεχνολογίας.


Ο Dow Jones κέρδισε 212 μονάδες, ή 0,63% στις 33.926 μονάδες.
Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,15% στις 4.378 μονάδες
Ο S&P 500 energy sector ενισχύθηκε 0,3% στις 606,74 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 1,65% στις 13.555 μονάδες.

Δημοφιλή ονόματα τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης όπως η Nvidia, Meta Platforms και Microsoft, σημείωσαν άνοδο την Τρίτη, αντιστρέφοντας την τάση του selloff της Δευτέρας και ανεβάζοντας τον τεχνολογικά βαρύ δείκτη. Οι μετοχές της διακριτικής ευχέρειας καταναλωτών και των ταξιδιωτικών μετοχών ενισχύθηκαν επίσης. Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 6%.

Η Wall Street αξιολόγησε μια νέα παρτίδα οικονομικών στοιχείων που σηματοδοτούσαν ανθεκτικότητα παρά τους φόβους για επικείμενη ύφεση. Τα στοιχεία για τα διαρκή αγαθά Μαΐου αυξήθηκαν απροσδόκητα, ενώ η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες.

«Το μόνο που έχουμε ακούσει για φέτος είναι η εκκρεμής ύφεση, αλλά η αλήθεια είναι ότι η οικονομία βρίσκεται σε σταθερή βάση και οι πιθανότητες ύφεσης μειώνονται με κάθε κομμάτι των οικονομικών δεδομένων», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Carson. Ομάδα.

Την Δευτέρα ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση σχεδόν 1,2%, καθώς οι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη σε ορισμένες δημοφιλείς μετοχές τεχνολογίας.Ο Dow υποχώρησε για την έκτη συνεχόμενη αρνητική σύνοδο και το μεγαλύτερο σερί ήττας από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Παρασκευή σηματοδοτεί το τέλος του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου του 2023. Ο Nasdaq κέρδισε 11% το τρίμηνο και βρίσκεται σε ρυθμό για το καλύτερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων 40 ετών, καθώς οι επενδυτές επενδύουν σε μετοχές τεχνολογίας μετά την ύφεση του 2022. Ο S&P και ο Dow βρίσκονται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουν το τρίμηνο με άνοδο 6,6% και 2,1%, αντίστοιχα.
Για τον Ιούνιο, ο S&P και ο Nasdaq βρίσκονται σε ρυθμό για να κλείσουν σχεδόν 5% υψηλότερα, ενώ ο Dow είναι έτοιμος για μηνιαία άνοδο 3,2%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης