Επιχειρήσεις

Βραβεία Βιβλίου Public: 211.000 αναγνώστες ανέδειξαν τους φετινούς νικητές

Βραβεία Βιβλίου Public: 211.000 αναγνώστες ανέδειξαν τους φετινούς νικητές
  • Διοργανώθηκαν για 10η χρονιά, με την υπογραφή του #1 βιβλιοπωλείου σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Τα φυσικά καταστήματα Public όσο και το Public.gr είναι ο απόλυτος προορισμός του βιβλίου, με τις σχετικές online πωλήσεις στα Public να ξεπερνούν το 35% του συνολικού τζίρου

Με 211.000 ψήφους, η φετινή, δέκατη κατά σειρά διοργάνωση των Βραβείων Βιβλίου Public ολοκληρώθηκε, με το κοινό να αναδεικνύει τους μεγάλους νικητές σε 8 κατηγορίες. Οι αναγνώστες ανέδειξαν τους κορυφαίους τίτλους που τους μεταμόρφωσαν, τιμώντας όλους εκείνους τους χαρακτήρες που τους κράτησαν συντροφιά σελίδα-σελίδα, ταξιδεύοντάς τους σε μακρινά μέρη, γεμάτα μαγευτικές εμπειρίες!

Στα φετινά Βραβεία Βιβλίου Public, αναγνώστες όλων ηλικιών είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.746 βιβλία και 1.445 συγγραφείς, επιβραβεύοντας ό,τι τους έκανε να προβληματιστούν, να συγκινηθούν και να μεταφερθούν σε έναν διαφορετικό, φανταστικό κόσμο. Με την πολύτιμη συμβολή των 88 σημαντικότερων εκδοτικών οίκων της χώρας, τα Public διοργάνωσαν για ακόμη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή-θεσμό προς τιμήν της λογοτεχνίας, δίνοντας στο αναγνωστικό κοινό την ευκαιρία να αναδείξει τους κορυφαίους τίτλους και να εκφράσει την αγάπη του για το βιβλίο.

Οι μεγάλοι νικητές σε κάθε κατηγορία, είναι:

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα: «Δούρειος Ίππος», Κώστας Κρομμύδας, Εκδόσεις Διόπτρα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα: «Μπίλι Σάμερς», Stephen King, Εκδόσεις Κλειδάριθμος
  • Ελληνικό Non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία): «Αρχαιολογία αγάπη μου… Έλα πάρε με από δω», Δρ. Θεόδωρος Παπακώστας, Εκδόσεις Key Books
  • Ελληνικό Διήγημα: «Είναι ζήτημα Xημ…ίου», Βαγγέλης Νάστος, Εκδόσεις Bell
  • Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση: «Ψυχής μου κύματα», Λευτέρης Ζαμπετάκης, Εκδόσεις Διόπτρα
  • Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία: «Η αγκαλιά που ψήλωνε», Μάριος Μάζαρης, Εικονογράφηση Άρτεμις Πρόβου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος
  • Ελληνική Εφηβική Λογοτεχνία: «Το νησί της βροχής», Δανάη Δραγωνέα, Εκδόσεις Λιβάνη
  • Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου): «Όλα είναι σκέψεις», Ελευθέριος Γ. Ελευθεριάδης, Εκδόσεις Ψυχογιός.

Ειδικά Βραβεία

Όπως κάθε χρονιά, έπειτα από ξεχωριστή ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή που αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου και του πολιτισμού, προέκυψε ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία «Εκδοτικό Αποτύπωμα». Ο εκδοτικός οίκος που, μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του, έδωσε το δικό του εκδοτικό στίγμα κατά τη χρονιά που μας πέρασε.

Εκδοτικό Αποτύπωμα: Εκδόσεις Μεταίχμιο

 

Η κριτική επιτροπή, η οποία φέτος αποτελούταν από τους Ευριπίδη Γαραντούδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολύδωρο Καρυοφύλλη, Αναπληρωτή Καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Biennale Αθήνας, Φοίβο Παναγιωτίδη, Καθηγητή Θεωρητικής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Σοφία Χηνιάδου, Νομικό, Σύμβουλο Πολιτιστικής Πολιτικής & Διαχείρισης και Μαρία Cyber, Ακτιβίστρια για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, Διοργανώτρια του Outview Film Festival Festival, Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας, ξεχώρισαν τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τη βιβλιοπαραγωγή τους κατά το έτος 2022. Όπως σημείωσε η κριτική επιτροπή, οι εκδόσεις Μεταίχμιο «μέσα από το σύνολο του έργου τους προσφέρουν ένα πολύ αξιόλογο και διευρυμένο φάσμα τίτλων, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα των αναγνωστών».

Επιπλέον, για 10η χρονιά οι Σύμβουλοι Πωλήσεων των βιβλιοπωλείων Public απένειμαν το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public», που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές υποκατηγορίες:

  • Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public – Ελληνικό Μυθιστόρημα: «Αλμύρα. Η ευτυχία αλλιώς», Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, Εκδόσεις Ψυχογιός
  • Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public – Ελληνικό Παιδικό βιβλίο: «Αν σε χάσω, μικρέ ελέφαντα», Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, Εικονογράφηση Zafouko Yamamoto, Εκδόσεις Μίνωας

Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου ολοκληρώθηκε, αναδεικνύοντας τους ήρωες που θα μας συντροφεύσουν φέτος το καλοκαίρι! Τα Βραβεία Βιβλίου Public πραγματοποιούνται για 10η χρονιά με υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου σε Ελλάδα και Κύπρο, τονίζοντας τη δέσμευση των Public απέναντι στον κόσμο, το κοινό και τους ανθρώπους του βιβλίου. Οι πωλήσεις που καταγράφονται στη συγκεκριμένη κατηγορία τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα online καταστήματα Public, αποτελούν σημαντικό μέρος της δραστηριότητας του brand, με τις σχετικές online πωλήσεις να υπερβαίνουν το 35% του συνολικού τζίρου.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλους τους νικητές της φετινής διοργάνωσης!

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης