Στην κοινοπραξία Intrakat – Resinvest – Amerescο η κατασκευή του mega-φωτοβολταϊκού της ΔΕΗΑΝ στην Εορδαία

Στην κοινοπραξία Intrakat – Resinvest – Amerescο η κατασκευή του mega-φωτοβολταϊκού της ΔΕΗΑΝ στην Εορδαία
Το εν λόγω φωτοβολταϊκό αποτελεί συγκρότημα τριών επιμέρους φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 171 MW

Στην κοινοπραξία Intrakat – Ameresco – Resinvest ανατέθηκε, η κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Εορδαία, έπειτα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Ειδικότερα, το εν λόγω φωτοβολταϊκό αποτελεί συγκρότημα τριών επιμέρους φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 171 MW.

546.jpg



Ποια είναι η ​​Ameresco

Η ​​Ameresco με εισηγμένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κεφαλαιοποίηση άνω των 2,2 διs. δολαρίων συγκαταλέγεται στους ανεξάρτητους παρόχους υπηρεσιών με δραστηριότητες στους τομείς της ενεργειακής απόδοσης, της αναβάθμισης υποδομών και των  Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Στον τομέα της  εξοικονόμησης ενέργειας έχει αναπτύξει σημαντικά έργα με ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης αλλά και μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

Ανάλογες δραστηριότητες επιδίωξε να αναλάβει την προηγούμενη διετία και στην ελληνική αγορά,  σε συνεργασία με την RES Invest συμφερόντων Δημήτρη Καραγκουλέ. Η συμφωνία αυτή, η οποία δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει αποτελεί έναν τομέα με ευρύ πεδίο στην Ελλάδα, στον οποίο προγραμματίζεται να δαπανηθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έως το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης