Επικαιρότητα

Πως θα προετοιμάζονται οι «κλειδωμένες δηλώσεις»

Πως θα προετοιμάζονται οι «κλειδωμένες δηλώσεις»
Οι συζητήσεις με τους φορείς της αγοράς έχουν ξεκινήσει και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα παρουσιασθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο

Το «κλείδωμα» των προσυμπληρωμένων δηλώσεων ΦΠΑ αλλά και του εντύπου Ε3 τουλάχιστον ως προς το σκέλος των δηλωμένων εσόδων των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών σχεδιάζουν οικονομικό επιτελείο και φορολογική διοίκηση σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η φοροδιαφυγή.

Σε δεύτερη φάση θα «κλειδωθούν» και οι κωδικοί των εξόδων, καθώς οι επιχειρήσεις και κυρίως οι επαγγελματίες διογκώνουν τις δαπάνες τους. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο επεκτείνει σε όλη την οικονομική δραστηριότητα τα POS, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι κλάδοι της οικονομίας θα υποχρεωθούν να έχουν τερματικά για την πληρωμή με κάρτες συναλλαγών που πραγματοποιούνται τόσο μεταξύ επιχειρήσεων όσο και στη λιανική. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι επιχειρήσεις λιανικής θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS.

Οι συζητήσεις με τους φορείς της αγοράς έχουν ξεκινήσει και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού θα παρουσιασθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο που θα οδηγήσει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής και κατ’ επέκταση στη χρηματοδότηση των φορολογικών ελαφρύνσεων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για απτά αποτελέσματα εναντίον όσων εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν, κάνοντας λόγο για «ύψιστη κοινωνική αδικία», το βάρος της οποίας επωμίζονται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Στη μάχη αυτή η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να παρουσιάσει αποτελέσματα μέσα στους επόμενους μήνες χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, αρχής γενομένης από τις διασταυρώσεις στα καταγεγραμμένα στοιχεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Οπως προαναφέρθηκε, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει την επέκταση της υποχρεωτικής αποδοχής πληρωμών με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες μέσω μηχανημάτων POS σε όλες τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης