Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Offshore: Η Petronas ανακάλυψε έξι νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαλαισία

Offshore: Η Petronas ανακάλυψε έξι νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαλαισία
Η Petronas Carigali έχει παραδώσει έξι νέες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πέντε τοποθεσίες, κοντά στην Sarawak της Μαλαισίας
KUALA LUMPUR, Μαλαισία: Η Petronas Carigali έφερε στο φως έξι νέες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου σε πέντε τοποθεσίες, κοντά στην Sarawak της Μαλαισίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Offshore.

Τα πλούσια κοιτάσματα βρίσκονται στις παρακάτω τοποθεσίες:
  • το κοίτασμα Gedombak στην SK306
  • το Mirdanga στην SK411 (επαρχία Balingian)
  • το Sinsing στην SK313
  • το Machinchang και το Pangkin στην SK301B
  • και το Kalung Emas στην SK315 (επαρχία West Luconia).

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι τοποθεσίες αυτές βρίσκονται πάνω σε νέα αλλά και ήδη υπάρχοντα κοιτάσματα πετρελαίου, με χαμηλά επίπεδα ρύπων. Η ανακάλυψη αυτή οφείλεται σε μια εγχώρια εκστρατεία εξερεύνησης, με στόχο τη γεώτρηση, η οποία ξεκίνησε το 2022 και οδήγησε, το ίδιο ετος, στην τεράστια ανακάλυψη της πηγής Nahara-1 στην τοποθεσία SK306.

Ο αντιπρόεδος της Petronas και διευθύνων σύμβουλος της Upstream, Datuk Adif Zulkifli, σημείωσε ότι τα αποτελέσματα « δείχνουν τις αναξιοποίητες ακόμη δυνατότητες εξερεύνησης των κόλπων της Μαλαισίας, οι οποίοι περιμένουν να ανακαλυφθούν από εταιρείες πρόθυμες να υιοθετήσουν νέες και καινοτόμες πρακτικές».

«Ελπίζουμε ότι αυτά θα ωθήσουν περισσότερες εταιρείες στο να συμμετέχουν και να επενδύουν στην Upstream, και συγκεκριμένα στο μέτωπο της εξερεύνησης», πρόσθεσε.

Η Petronas Carigali έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση «ομαδοποιημένης εξερεύνησης» για τις ώριμες γεωλογικές επαρχίες. Ο αντιπρόεδος της Petronas στον τομέα της εξερεύνησης, Mohd Redhani Abdul Rahman, δήλωσε:

«Αυτές οι ανακαλύψεις είναι αποτέλεσμα της προθυμίας των ερευνητικών μας ομάδων να αμφισβητήσουν τους κανόνες και να αψηφήσουν τα μακροχρόνια δόγματα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης