Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πως η Enphase Energy ξεγέλασε τους αναλυτές και κατέρρευσε η μετοχή

Πως η Enphase Energy ξεγέλασε τους αναλυτές και κατέρρευσε η μετοχή
Τουλάχιστον δύο αναλυτές της Wall Street υποβάθμισαν τις μετοχές της ENPH στον απόηχο των αποτελεσμάτων.

Οι μετοχές της Enphase Energy κατέρρευσαν, σημειώνοντας πτώση κατά 18% στις διαπραγματεύσεις της Παρασκευής 28/7 αφού η εταιρεία ηλιακής ενέργειας πρόσφερε πολύ χαμηλότερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις εσόδων για το τρίτο τρίμηνο.

Για το δεύτερο τρίμηνο, η Enphase ανέφερε προσαρμοσμένο EPS 1,47 δολάρια με έσοδα 711,1 εκατομμυρίων δολαρίων, που συγκρίνεται με τη συναίνεση για κέρδη 1,28 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 725,8 εκατομμύρια δολάρια.
Το CapEx εκτινάχθηκε στα 44 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μόλις 18,3 εκατομμύρια δολάρια.

Για αυτό το τρίμηνο, η Enphase βλέπει έσοδα από 550 εκατ. ως 600 εκατ. δολάρια, σε σύγκριση με τη συναίνεση για 748 εκατ. δολάρια.
Η εταιρεία είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ενέκρινε πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Τουλάχιστον δύο αναλυτές της Wall Street υποβάθμισαν τις μετοχές της ENPH στον απόηχο των αποτελεσμάτων.

Οι αναλυτές της Wells Fargo μείωσαν από Overweight σε Equal Weight με στόχο τιμής 171,00 δολάρια (από 230,00 $).
Ομοίως, οι αναλυτές της Deutsche Bank υποβάθμισαν από Buy σε Hold με στόχο τιμής 165,00 δολάρια (από 200,00 $).

Η υποβάθμιση από την DB έρχεται καθώς οι αναλυτές γίνονται «πιο προσεκτικοί σχετικά με το προφίλ ανάπτυξης της εταιρείας μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες».

"Υπάρχει ένα αυξανόμενο αρνητικό υπόβαθρο, ειδικά όταν εξετάζουμε την αγορά κατοικιών των ΗΠΑ και το σχετικά υψηλό απόθεμα στο κανάλι, το οποίο η ENPH προσπαθεί τώρα να διορθώσει με την υποβάθμιση των όγκων στο 3ο τρίμηνο.
Ήπια ζήτηση σε βασικές αγορές (CA, AZ, TX, FL) σε συνδυασμό με την εποχικότητα στην Ευρώπη θα προσθέσουν επίσης πίεση στα έσοδα της Enphase», ανέφεραν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης