Ενέργεια

TotalEnergies: Πυρετός διαβουλεύσεων για το έργο LNG 20 δις ευρώ στη Μοζαμβίκη

TotalEnergies: Πυρετός διαβουλεύσεων για το έργο LNG 20 δις ευρώ στη Μοζαμβίκη
Η TotalEnergies επικαλέστηκε λόγους ανωτέρας βίας για το συγκεκριμένο έργο το 2021 και απέσυρε όλο το προσωπικό από την τοποθεσία, εξαιτίας νέων επιθέσεων

Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός TotalEnergies και οι εταίροι του στο έργο LNG της Μοζαμβίκης 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξακολουθούν να συζητούν με τους εργολάβους σχετικά με τους όρους κόστους των συμβολαίων τους καθώς εργάζονται για την επανεκκίνηση του έργου. Ανάδοχος του έργου είναι η CCS JV, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ Saipem, McDermott και Chiyoda. Η TotalEnergies επικαλέστηκε λόγους ανωτέρας βίας για το συγκεκριμένο έργο τον Απρίλιο του 2021 και απέσυρε όλο το προσωπικό από την τοποθεσία, εξαιτίας νέων επιθέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα του LNG Prime.

Νωρίτερα φέτος, ο Patrick Pouyanne, Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν βιάζεται» να συνεχίσει το έργο, επισημαίνοντας ότι η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η διατήρηση του κόστους είναι τα τρία κύρια στοιχεία για να ληφθεί η απόφαση να επιστρέψει στο Afungi στην επαρχία Cabo Delgado. Ο Διευθύνων Σύμβουλος εμπιστεύτηκε τον Jean-Christophe Rufin, ειδικό στην ανθρωπιστική δράση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια ανεξάρτητη αποστολή για την αξιολόγηση των ανθρωπιστικών συνθηκών, που επικρατούν στην επαρχία.

Η TotalEnergies δημοσίευσε τον Μάιο του ‘23 την έκθεση σχετικά με τις ανθρωπιστικές συνθήκες, αλλά δεν ανακοίνωσε την ημερομηνία επανεκκίνησης του έργου.

Στο επίκεντρο ο χρόνος επανεκκίνησης

Ο Pouyanne γνωστοποίησε στους αναλυτές την περασμένη εβδομάδα, ότι η εταιρεία και οι συνεργάτες της «εργάζονται αμφότεροι για την επανεκκίνηση του έργου, η οποία αναμένω ότι θα λάβει χώρα το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οπότε, θα έχουμε απάντηση και ελπίζω ότι θα είναι θετική», είπε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε προηγουμένως ότι ορισμένοι από τους εργολάβους LNG της Μοζαμβίκης πρέπει να είναι «λογικοί» όσον αφορά τους όρους κόστους των συμβολαίων τους. «Και στη συνέχεια εργαζόμαστε για την επανέναρξη και την αποδέσμευση της χρηματοδότησης. Επομένως, νομίζω ότι ο στόχος μας είναι να σταθούμε ξανά μπροστά σας μέχρι το τέλος του έτους με ένα σαφές σχέδιο για τον δρόμο, που ανοίγεται μπροστά μας».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης