Wood Mackenzie για ΗΠΑ: Η συνολική ισχύς των ΑΠΕ θα ξεπεράσει τα 6 GW το 2023

Wood Mackenzie για ΗΠΑ: Η συνολική ισχύς των ΑΠΕ θα ξεπεράσει τα 6 GW το 2023
Μείωση του ρυθμού εγκαταστάσεων έργων ΑΠΕ κατά 6% σε ετήσια βάση το 2022 και 13% το πρώτο τρίμηνο του 2023

Η συνολική ισχύς των ΑΠΕ στις ΗΠΑ αναμένεται να σπάσει τα 6 GW το 2023, παρά τις προκλήσεις διασύνδεσης και τοποθεσιών, σύμφωνα με την Wood Mackenzie.

Αν και οι εγκαταστάσεις μειώθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση το 2022 και 13% το πρώτο τρίμηνο του 2023, λόγω της αβεβαιότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και των προβλημάτων διασύνδεσης και τοποθέτησης σε ορισμένες πολιτείες, η ηλιακή ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει το 2024. Αυτή η ανάπτυξη αναμένεται μέχρι το 2029, διαπιστώνει η έκθεση, που δημοσιεύτηκε από την Wood Mackenzie σε συνεργασία με τον Συνασπισμό για την Κοινοτική Ηλιακή Πρόσβαση (CCSA).

Οι προβλέψεις

Στο μέλλον, η Wood Mackenzie έχει προβλέψει ότι οι υπάρχουσες αγορές θα αυξηθούν κατά 8% κατά μέσο όρο ετησίως με σχεδόν 14 GW σωρευτικής ισχύος να αναμένεται μέχρι το 2028.

«Η βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη καθοδηγείται από τη συνεχή επιτυχία των προγραμμάτων στη Νέα Υόρκη και το Ιλινόις, καθώς και από τις θετικές ενημερώσεις πολιτικής στο Μέριλαντ, τη Μινεσότα και το Νιου Τζέρσεϊ.

Οι αναφορές της Wood Mackenzie και της CSSA περιλαμβάνουν πλέον εναλλακτικές προβλέψεις για την κοινοτική ηλιακή ενέργεια, με αποτέλεσμα είτε αύξηση είτε υποβάθμιση στη βασική περίπτωση της Wood Mackenzie.

Η έκθεση δείχνει επίσης ότι οι εταιρείες διαχείρισης συνδρομητών Arcadia, Perch Energy και Ampion διαχειρίζονται πλέον περισσότερο από το 50% της συνολικής κοινοτικής ηλιακής αγοράς.

«Οι επιτυχημένες εταιρείες διαχείρισης συνδρομητών έχουν δει ότι χρησιμοποιούν εργαλεία λογισμικού που μειώνουν το κόστος απόκτησης συνδρομητών και έχουν επιχειρηματικά μοντέλα προσανατολισμένα στην επιτυχή στόχευση πληθυσμών με χαμηλό εισόδημα», είπε ο Connelly.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης