Vestas: Παρά τις ζημιές 70 εκατ. στο β' τρίμηνο, ελπίζει σε κλείσιμο έτους με κέρδη

Vestas: Παρά τις ζημιές 70 εκατ. στο β' τρίμηνο, ελπίζει σε κλείσιμο έτους με κέρδη
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Δανίας εταιρεία αγωνίζεται να παραδώσει ένα ανεκτέλεστο έργο από χρόνια, αφού επλήγη από την πανδημία και να ανακάμψει από ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και τις τιμές των πρώτων υλών, μεταφέρει το Reuters
Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής στροβίλων στον κόσμο Vestas δήλωσε την Τετάρτη 9/8, ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει κέρδη φέτος, παρά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά προσαρμοσμένη στο β' τρίμηνο και την προσδοκία ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο του 2023, όπως αναφέρει το Reuters.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Δανίας εταιρεία αγωνίζεται να παραδώσει ένα ανεκτέλεστο έργο από χρόνια, αφού επλήγη από την πανδημία και να ανακάμψει από ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και τις τιμές των πρώτων υλών.

Ελπίζει όμως ότι οι αυξήσεις των τιμών για τους στρόβιλους της και η χαλάρωση των πιέσεων κόστους θα βελτιώσουν σύντομα τα αποτελέσματα.
"Τα μάτια μας είναι στραμμένα στο κέρδος για φέτος... εάν αυτό συμβεί, σημαίνει ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο στρέφονται προς τη θετικότερη πλευρά", δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Henrik Andersen.

«Το βιβλίο παραγγελιών μας αλλάζει τρίμηνο προς τρίμηνο προς το πιο θετικό, επειδή οι τιμές μας έχουν αλλάξει αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια», είπε χωρίς να διευκρινίσει στοιχεία.

Ελπίδα αναστροφής του κλίματος

Σε μια δήλωση είπε ότι η αδειοδότηση και η ρυθμιστική αβεβαιότητα εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την επιτάχυνση της μετάβασης σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και η εταιρεία αναμένει ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου.

Η εταιρεία διατήρησε την ρότα της για το έτος, αλλά ανέφερε ζημία προ τόκων, φόρων και ειδικών στοιχείων ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ (77 εκατομμύρια δολάρια) έναντι ζημιών 182 εκατομμυρίων πέρυσι και μέσης πρόβλεψης αναλυτών για ζημίες 62 εκατομμυρίων ευρώ σε κοινή δημοσκόπηση από την εταιρεία.

«Ξέραμε ότι αυτό το τρίμηνο θα ήταν αδύναμο, και είναι», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Sydbank Jacob Pedersen.
«Αλλά μέσα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούμε να περιμένουμε μια σημαντική ώθηση στα κέρδη», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις υψηλότερες τιμές που χρεώνει η Vestas στις νέες παραγγελίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης