JPM, Deutsche: H αιολική της Siemens Energy θα καταρρεύσει το 2026

JPM, Deutsche: H αιολική της Siemens Energy θα καταρρεύσει το 2026
Η JPMorgan υποβάθμισε τη μετοχή σε «ουδέτερη»
Το προβληματικό τμήμα ανεμογεννητριών της Siemens Energy θα αντέξει ως το 2026, δήλωσαν αναλυτές της JPMorgan και της Deutsche Bank την Τετάρτη 9/8 στο Reuters, προσθέτοντας ότι η ανάκαμψη της μονάδας θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο εν μέσω εκτεταμένων προβλημάτων.

Οι μετοχές της εταιρείας που είναι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη διαπραγματεύονταν 0,79% χαμηλότερα στις 06:53 GMT, δύο ημέρες αφότου ο όμιλος αποκάλυψε επιβάρυνση 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,41 δισεκατομμύρια δολάρια) για τη Siemens Gamesa ως αποτέλεσμα προβλημάτων ποιότητας και αύξησης.

Σε σημείωμα με τίτλο «Gone with the wind», ο αναλυτής της Deutsche Bank, Gael de-Bray, μείωσε τον στόχο τιμής της Siemens Energy στα 18 ευρώ ανά μετοχή από 20 ευρώ, διατηρώντας μια «συγκρατημένη» αξιολόγηση.

Η JPMorgan υποβάθμισε τη μετοχή σε «ουδέτερη»

Οι αναλυτές της JPMorgan αναφέρουν ότι ενώ τα ζητήματα στη Siemens Gamesa ήταν ευρέως γνωστά, μέχρι στιγμής οδηγούνταν από το τμήμα της ξηράς, όπου η Siemens Energy αποκάλυψε προβλήματα ποιότητας γύρω από τα πτερύγια και τα ρουλεμάν του ρότορα.

«Ωστόσο, τα ζητήματα του πληθωρισμού και της αύξησης έχουν αρχίσει τώρα να επηρεάζουν την επιχείρηση Offshore, το στολίδι της κορωνίδας, που δείχνει ότι η διαπραγματευτική δύναμη της εταιρείας είναι περιορισμένη παρά το γεγονός ότι είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις υπεράκτιες δραστηριότητες», ανέφεραν.

Η Siemens Energy δήλωσε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της Siemens Gamesa, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών στόχων μετά το 2023, σε ημέρα που έχει προγραμματιστεί τον Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης