Χρηματιστήριο & Αγορές

Morgan Stanley: Τιμή στόχος τα 4,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς

Morgan Stanley: Τιμή στόχος τα 4,40 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς
Στα 4,40 ευρώ από 4,27 ευρώ προηγουμένως αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Morgan Stanley
Στα 4,40 ευρώ από 4,27 ευρώ προηγουμένως αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η Morgan Stanley, ενώ διατήρησε τη σύσταση overweight, στον απόηχο της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων β' τριμήνου 2023 από τη συστημική τράπεζα.

Αναβαθμίζει εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) το 2023 αναμένεται να αυξηθούν κατά 20% περίπου, δεδομένων των ισχυρών αποτελεσμάτων του β' τριμήνου 2023 και της αναβάθμισης του guidance για κέρδη ανά μετοχή υψηλότερα των 0,65 ευρώ από άνω των 0,55 ευρώ προηγουμένως, λόγω των καλύτερων τάσεων και των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ) που υποστηρίζονται από τις αυξήσεις των επιτοκίων και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα beta καταθέσεων.
Την ίδια ώρα, η εκτίμηση της Morgan Stanley για τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς κινείται χαμηλότερα κατά 6% περίπου στη βάση της εφάπαξ επιβάρυνσης του β΄τριμήνου ύψους 180 εκατ. ευρώ που σχετίζεται με την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της από τα NPEs.
Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη για το 2024 - 2025, η Morgan αναβαθμίζει την εκτίμησή της κατά 4% περίπου.
Η τιμή στόχος αυξάνεται κατά παρόμοιο ποσοστό περίπου 3% στα 4,40.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης