ΗΠΑ:Όμιλος επενδυτών κλείνει συμφωνία έκπτωσης φόρου για ΑΠΕ 1,5 δισ. δολ.

ΗΠΑ:Όμιλος επενδυτών κλείνει συμφωνία έκπτωσης φόρου για ΑΠΕ 1,5 δισ. δολ.
Ο IRA θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία φορολογικών πιστώσεων αξίας 576 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2031
Η Invenergy Renewables, η Blackstone και το δεύτερο μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι συνήψαν συμφωνία με την Bank of America για να βοηθήσουν στην αγορά αιολικών και ηλιακών εγκαταστάσεων αξίας 1,5 δις. δολ., αξιοποιώντας μια νέα φορολογική δομή που περιλαμβάνεται στον ορόσημο νόμο για το κλίμα του προέδρου Joe Biden.

Προγραμματιστές και επενδυτές εργάζονται αναζητώντας τρόπους για να επωφεληθούν από μια διάταξη του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού του 2022 (IRA) που δίνει στις εταιρείες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη χρηματοδότηση έργων καθαρής ενέργειας που μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Invenergy ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι συμφώνησε να πουλήσει πιστώσεις φόρου ύψους 580 εκατομμυρίων δολαρίων στην Bank of America και να διαθέσει αυτά τα κεφάλαια για την αγορά 14 έργων από την American Electric Power.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ελπίζουν ότι το νέο σύστημα θα φέρει περισσότερα χρήματα από νέες πηγές σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που στηρίζονται εδώ και πολύ καιρό σε μια περιορισμένη ομάδα μεγάλων τραπεζών που μπορούν να χειριστούν τη διαδικασία αγοράς μετοχών και τη λήψη των σχετικών φορολογικών ελαφρύνσεων.

Φορολογικές πιστώσεις

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας συναλλαγή αυτού του είδους που ανακοινώνεται δημόσια, ανέφερε στη δήλωση της η παγκόσμια επικεφαλής βιώσιμης χρηματοδότησης της Bank of America, Karen Fang.

"Δημιουργεί ένα προϊόν με δυνατότητα χρηματοδότησης που θα χρησιμοποιηθεί για την κλιμάκωση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", είπε η Fang.

Περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να δαπανώνται για την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας παγκοσμίως κάθε χρόνο έως το 2030 για να επιτραπεί στις οικονομίες του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο καθαρό μηδέν, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να δεσμευτούν περισσότερο από φυσικούς καταβόθρες όπως τα δάση ή τη χρήση τεχνολογίας, η Διεθνής Ενέργεια είπε το πρακτορείο.

Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse υπολόγισαν ότι ο IRA θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία φορολογικών πιστώσεων αξίας 576 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2031.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων δημοσίευσαν κανόνες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των μεταφορών πιστώσεων φόρου τον Ιούνιο και αναμένεται να ξεκινήσουν ένα ηλεκτρονικό μητρώο μέχρι το τέλος του 2023.

Η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Blackstone έχει επενδύσει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Invenergy. Μεταξύ των συνεπενδυτών του είναι το Caisse de depot et placement du Quebec του Καναδά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης