Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Wood Mackenzie: 27 δις. δολ. έως το 2026 απαιτεί ο παγκόσμιος στόχος για την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Wood Mackenzie: 27 δις. δολ. έως το 2026 απαιτεί ο παγκόσμιος στόχος για την υπεράκτια αιολική ενέργεια
Η ετήσια δυναμικότητα είναι πιο πιθανό να αυξηθεί κατά 30 γιγαβάτ (GW) ετησίως έως το 2030

 

Οι κυβερνητικοί στόχοι για την αύξηση των εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας θα δουν τις ετήσιες προσθήκες δυναμικότητας να φτάνουν τα 80 γιγαβάτ (GW) ετησίως έως το 2030, απαιτώντας 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξασφαλισμένες επενδύσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2026, ανέφερε η Wood Mackenzie σε έκθεση.

Η εταιρεία ερευνών και συμβούλων προβλέπει ότι η ετήσια δυναμικότητα είναι πιο πιθανό να αυξηθεί κατά 30 γιγαβάτ (GW) ετησίως έως το 2030, κάτι που θα απαιτούσε 27 δισεκατομμύρια δολάρια εξασφαλισμένης επένδυσης έως το 2026.

«Η αλυσίδα εφοδιασμού αγωνίζεται να κλιμακωθεί και θα αποτελέσει εμπόδιο για την επίτευξη των στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, εάν δεν υπάρξει αλλαγή», δήλωσε ο Chris Seiple, αντιπρόεδρος, για την ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Wood Mackenzie.

«Σχεδόν 80 GW ετήσιων εγκαταστάσεων για την επίτευξη όλων των κυβερνητικών στόχων δεν είναι ρεαλιστικό, ακόμη και η επίτευξη των προβλεπόμενων προσθηκών των 30 GW θα αποδειχθεί μη ρεαλιστική εάν δεν υπάρξει άμεση επένδυση στην αλυσίδα εφοδιασμού», είπε ο Seiple.

Αβεβαιότητα

Ο Wood Mackenzie σημείωσε ότι τα χαμηλά περιθώρια κέρδους στην υπεράκτια αιολική παραγωγή και η αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των έργων που έχουν ως αποτέλεσμα πολύ διαφορετικές ανάγκες της εφοδιαστικής αλυσίδας καθιστούν δύσκολο να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στον τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση Statistical Review of World Energy τον Ιούνιο, η παγκόσμια αιολική και ηλιακή ενέργεια αυξήθηκε σε ποσοστό ρεκόρ 12% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι, ξεπερνώντας την πυρηνική.

Ο καθορισμός στόχων και τα σχέδια για την υποδομή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας για την υποστήριξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας πρέπει να επεκταθούν πέρα από το 2030 για να κλιμακωθεί η υπεράκτια αλυσίδα εφοδιασμού αιολικής ενέργειας, είπαν αναλυτές της Wood Mackenzie.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης