Γερμανία: Η κυβέρνηση τριπλασιάζει τους στόχους ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στα 22GW ετησίως

Γερμανία: Η κυβέρνηση τριπλασιάζει τους στόχους ανάπτυξης της ηλιακής ενέργειας στα 22GW ετησίως
«Πρέπει να τριπλασιάσουμε τον ρυθμό και να επιτύχουμε ετήσια επέκταση 22 GW έως το 2026 προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους επέκτασής μας», δήλωσε ο Habeck, στην Montel
Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας ενέκρινε σειρά μέτρων για τον τριπλασιασμό της ταχύτητας επέκτασης της ηλιακής ενέργειας έως το 2026, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας στη Montel.
Ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck είχε ανακοινώσει το πακέτο μέτρων τον Μάιο και στη συνέχεια έγινε διαπραγμάτευση με κυβερνήσεις των ομοσπονδιακών κρατιδίων και ομάδες συμφερόντων.

«Πρέπει να τριπλασιάσουμε τον ρυθμό και να επιτύχουμε ετήσια επέκταση 22 GW έως το 2026 προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους επέκτασής μας», δήλωσε ο Habeck.
«Γι’ αυτό έχουμε εγκρίνει πολλούς νέους κανονισμούς στο υπουργικό συμβούλιο… που θα αυξήσουν την επέκταση των συστημάτων επίγειας και στέγης [φωτοβολταϊκών]».

Για να πετύχει η Γερμανία τον στόχο της για ηλιακή ισχύ 215 GW έως το 2030, η ετήσια επέκτασή της θα πρέπει να τριπλασιαστεί από 7,5 GW το 2022 σε 22 GW το 2026, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.
Περίπου το ήμισυ της νέας χωρητικότητας θα εγκατασταθεί σε στέγες, ενώ το άλλο μισό θα κατασκευαστεί ως μεγαλύτερης κλίμακας, επίγεια ηλιακά πάρκα, πρόσθεσε.

Αγροβολταϊκή ανάπτυξη

Για το τελευταίο, το πακέτο εγκρίνει τη χρήση γεωργικής γης για αγροβολταϊκά, τα οποία ενσωματώνουν συστήματα ηλιακής ενέργειας με γεωργικές πρακτικές.
Στοχεύει στην προώθηση της απορρόφησης αγροβολταϊκών μέσω επιδοτήσεων και σημαίνει ότι θα μπορούσαν να κατασκευαστούν έως και 80 GW σε χωράφια που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα μόνο για τη γεωργία.

Το πακέτο επικεντρώθηκε στη «διαθεσιμότητα της γης για ηλιακά πάρκα με φιλικό προς το περιβάλλον και βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας γεωργική γη δύο φορές με αγροβολταϊκά – για τη γεωργία και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», είπε ο Habeck.

Το σχέδιο πρέπει να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και την άνω βουλή πριν γίνει νόμος.
Εάν εγκριθεί, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης