Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: Τα φοβερά potentials της αιολικής ενέργειας - Τα ευρήματα τριών εκθέσεων

ΗΠΑ: Τα φοβερά potentials της αιολικής ενέργειας - Τα ευρήματα τριών εκθέσεων
H αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 22% της νέας ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) δημοσίευσε τρεις ετήσιες εκθέσεις που δείχνουν ότι η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και χαμηλότερου κόστους πηγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Αμερική και είναι έτοιμη για ταχεία ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις νέες εκθέσεις, η αιολική ενέργεια αντιπροσώπευε το 22% της νέας ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας που εγκαταστάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022, δεύτερη μετά την ηλιακή, που αντιπροσωπεύει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κεφαλαίου και απασχολεί περισσότερους από 125.000 Αμερικανούς.

Η έκδοση του 2023 της Έκθεσης Offshore Wind Market, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του DOE, δείχνει συνεχή πρόοδο προς τον στόχο του Προέδρου για την προώθηση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Αυτή η έκθεση διαπίστωσε ότι η χωρητικότητα των υπεράκτιων έργων αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ που αναπτύσσονται και λειτουργούν αυξήθηκε κατά 15% από το προηγούμενο έτος στα 52.687 MW, η οποία εάν αναπτυχθεί πλήρως θα ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 18 εκατομμύρια αμερικανικά σπίτια.

Αυτό περιλαμβάνει δύο λειτουργικά έργα συνολικής ισχύος 42 MW, 40 έργα υπό ανάπτυξη συνολικής ισχύος 47606 MW και επιπλέον 5039 MW δυνητικής ισχύος στο στάδιο του σχεδιασμού.

Οι επενδύσεις στα offshore αιολικά το 2022

Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 2022, η εγχώρια υπεράκτια αιολική βιομηχανία επένδυσε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε λιμάνια, πλοία, αλυσίδα εφοδιασμού και μεταφορά, υποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Το Νιου Τζέρσεϊ και η Νέα Υόρκη συνδυάζονται για την υψηλότερη ενεργειακή ικανότητα στον υπεράκτιο αγωγό αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, με περισσότερα από 20.000 MW, ακολουθούμενη από τη Μασαχουσέτη (8189 MW) και την Καλιφόρνια (6102 MW).

Επιπλέον, η έκδοση του 2023 της Έκθεσης Χερσαίας Αιολικής Αγοράς, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Berkeley της DOE, περιγράφει λεπτομερώς τα 8511 MW της νέας χερσαίας δυναμικότητας παραγωγής αιολικής ενέργειας σε κλίμακα κοινής ωφέλειας που προστέθηκε το 2022 - το ισοδύναμο με την τροφοδοσία 2,5 εκατομμυρίων αμερικανικών κατοικιών.

Τα βασικά ευρήματα από την έκθεση περιλαμβάνουν την αιολική ενέργεια που παρέχει το 10% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας σε εθνικό επίπεδο, περισσότερο από το 60% της ενέργειας στην Αϊόβα και πάνω από το 40% της ενέργειας στη Νότια Ντακότα, το Κάνσας και την Οκλαχόμα.

Η έκδοση του 2023 της Έκθεσης Κατανεμημένης Αιολικής Αγοράς, που εκπονήθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Βορειοδυτικού Ειρηνικού της DOE, σημειώνει ότι 1755 κατανεμημένες ανεμογεννήτριες προστέθηκαν σε 13 πολιτείες το 2022.Οι εκθέσεις διαπίστωσαν ότι τα φορολογικά κίνητρα στην ατζέντα του Προέδρου Βiden έχουν οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για την ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας. Βοηθούν επίσης να διατηρηθούν οι τιμές της αιολικής ενέργειας ανταγωνιστικές με άλλες πηγές ενέργειας όπως το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος Biden ξεκίνησε την πιο φιλόδοξη ατζέντα για το κλίμα στην ιστορία, και η αιολική ενέργεια τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των άνευ προηγουμένου στόχων καθαρής ενέργειας της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις.

Η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Jennifer M Granholm δήλωσε: «Ως μια από τις φθηνότερες πηγές ενέργειας σε εθνικό επίπεδο, η αιολική ενέργεια παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 43 εκατομμύρια σπίτια και δημιουργεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για το αυξανόμενο εγχώριο εργατικό δυναμικό της αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης