ΗΠΑ: Ανοίγει η πρώτη δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού

ΗΠΑ: Ανοίγει η πρώτη δημοπρασία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου των προσφορών, η διαδικτυακή δημοπρασία είχε ξεπεράσει τα 15 εκατ. δολ.

 

Η κυβέρνηση Biden ξεκίνησε την πρώτη δημοπρασία δικαιωμάτων υπεράκτιας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού την Τρίτη, επεκτείνοντας το στοίχημά της στην εκκολαπτόμενη βιομηχανία καθαρής ενέργειας σε έναν σημαντικό κόμβο των ΗΠΑ για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η πώληση είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ατζέντα του προέδρου Biden για να καταστήσει την υπεράκτια αιολική ενέργεια ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου του για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τα ορυκτά καύσιμα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοπρατεί μια περιοχή μίσθωσης 102.480 στρεμμάτων (41.472 εκταρίων) στα ανοικτά των ακτών της λίμνης Charles, στη Λουιζιάνα, και δύο εκτάσεων συνολικά 200.000 στρεμμάτων στα ανοικτά του Galveston του Τέξας.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου των προσφορών στις 9 π.μ. EDT (13:00 GMT), η διαδικτυακή δημοπρασία είχε ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπρασία διεξάγεται από το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεανών Ενέργειας των ΗΠΑ (BOEM), το οποίο επιβλέπει την υπεράκτια ενεργειακή ανάπτυξη.

Υποβολή προσφορών

Σύμφωνα με έγγραφο της BOEM, δεκαπέντε εταιρείες πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν προσφορά στην πώληση. Περιλαμβάνουν βραχίονες ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών ευρωπαϊκών ενεργειακών εταιρειών Equinor, Shell, RWE και TotalEnergies, οι οποίες αναπτύσσουν ήδη υπεράκτιες μισθώσεις αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ σε άλλες περιφέρειες. Η Equinor και η Shell έχουν επίσης δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο.

Στοτς νεότερους νεοεισερχόμενους στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ περιλαμβάάνονται η νοτιοκορεατική Hanwha , η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Hecate Energy και η εταιρείας ιδιωτικών μετοχών του Χιούστον Quantum Capital.

Οι περιοχές που είναι προς πώληση έχουν τη δυνατότητα να παράγουν περίπου 3,7 γιγαβάτ ενέργειας και θα μπορούσαν να προμηθεύουν σχεδόν 1,3 εκατομμύρια σπίτια με καθαρή ενέργεια.

Οι προγραμματιστές, ωστόσο, κοιτάζουν πέρα από το δίκτυο στον Κόλπο, εξετάζοντας την πώληση ως έναν πιθανό τρόπο για να τροφοδοτήσουν μια πράσινη αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου για τον τεράστιο βιομηχανικό διάδρομο της περιοχής.

Προκλήσεις

Οι χαμηλότερες ταχύτητες ανέμων του Κόλπου, τα μαλακά εδάφη και οι τυφώνες είναι πιθανές προκλήσεις που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η βιομηχανία στην περιοχή. Το νοτιοανατολικό τμήμα έχει επίσης χαμηλές τιμές ενέργειας που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την υπεράκτια παραγωγή αιολικής ενέργειας υψηλότερου κόστους να ανταγωνιστει για συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δημοπρασία του Κόλπου δεν αναμένεται να προσελκύσει σχεδόν τα δισεκατομμύρια δολάρια των προσφορών σε μια υπεράκτια πώληση αιολικής μίσθωσης ανοιχτά της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ τον Φεβρουάριο του 2022.

Αυτές οι πολιτείες έχουν περάσει νόμους που απαιτούν από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αγοράζουν ενέργεια από υπεράκτια αιολικά έργα - εντολές που θεωρούνται κρίσιμες για μια τεχνολογία που εκτιμάται ότι παράγει ηλεκτρική ενέργεια με διπλάσιο κόστος από μια μονάδα φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης