Χρηματιστήριο & Αγορές

Διατηρεί το guidance ο ΟΠΑΠ για το 2023

Διατηρεί το guidance ο ΟΠΑΠ για το 2023
Τελειώνει το πρόγραμμα επανεπένδυσης, ξεκινάει η αγορά ιδίων μετοχών και το συνολικό μέρισμα θα είναι πιο ισορροπημένο μεταξύ προσωρινού και τελικού
Τα ισχυρά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και η ισχυρή ρευστότητα του ΟΠΑΠ φέρνουν καλύτερες αμοιβές για τους μετόχους και παράλληλα ενισχύουν την πεποίθηση ότι η εκτίμηση της διοίκησης θα επιβεβαιωθεί.
Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης από τον Jan Karas, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, ο Οργανισμός θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και παράλληλα θα επιστρέψει στους μετόχους τα υψηλότερο μέρισμα που μπορεί να διανείμει.

Υπενθυμίζεται πως, η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε διανομή προμερίσματος 1 ευρώ ανά μετοχή που είναι ιστορικά υψηλή και σχεδόν διπλάσια από την καλύτερη εκτίμηση των αναλυτών.
Η διοίκηση ανέφερε πως από τη μέρα της εισαγωγής στο χρηματιστήριο, ο ΟΠΑΠ έχει δώσει σε διανομές στους μετόχους 25,3 ευρώ ανά μετοχή με τη μέση μερισματική απόδοση να είναι 8.5%.

Το πρόγραμμα από την άλλη, επανεπένδυσης φτάνει στο τέλος του και ξεκινάει το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών έως 150 εκατ. ευρώ με διάρκεια έως το τέλος του 2024.
Η αγορά ιδίων μετοχών είναι πρόσθετη αμοιβή των μετόχων και δεν αλλάζει τη μερισματική πολιτική.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης