ΓΕΚ Τέρνα: Η αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω σχήματος παραχωρήσεων, η ανάλυση της Euroxx και τα ερωτήματα

ΓΕΚ Τέρνα: Η αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω σχήματος παραχωρήσεων, η ανάλυση της Euroxx και τα ερωτήματα
Η Euroxx εκτιμά ότι ο όμιλος θα βασισθεί στα ταμειακά διεθέσιμα 1,6 δισ αλλά απαιτείται συμφωνία με τις τράπεζες
Σε αναλυσή της για την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μετά την προσφορά 3,27 δισ για την Aττική Οδό η Euroxx εκτιμά ότι ο όμιλος θα βασισθεί στα ταμειακά διεθέσιμα 1,6 δισ που εμφανίζει το πρώτο τρίμηνο του 2023. Παράλληλα μπορεί να κάνει χρήση των διαθεσίμων των θυγατρικών της στην Ήρων και στην Τέρνα Ενεργειακή ,400 εκατ συνολικά.

Αναφέρει όμως ότι η τελική προσφορά για την Αρρική Οδό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συμφωνία με τις τράπεζες για χρηματοδότηση.
Το ερώτημα είναι αν κληθεί ο όμιλος να δεσμεύσει όλη του την ρευστότητα σε αυτό το εγχείρημα, πως θα κάνει την χρηματοδότησή του στο καθημερινό bussiness και παράλληλα οι τράπεζες με τι ενέχυρα θα χρηματοδοτήσουν μια εταιρία που διαθέτει ήδη μεγάλη μόχλευση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Γιώργος Περιστέρης θα επιχειρήσει να συγκεντρώσει τις Παραχωρήσεις που ανέρχονται στα 5 δισ σε επενδυτικό σχήμα, συμπεριλαβανομένης και της Εγνατίας και να το εισάγει σε διεθνές χρηματιστήριο συγκεντρώνοντας ρευστότητα 1,5 δισ.

Σε κάθε περίπτωση η όλη εξέλιξη αφήνει πολλά ερωτήματα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των έργων αυτών, που καθυστερούν χαρακτηριστικά, όπως δείχνει το case της Eγνατίας.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι αναφέρει η ΓΕΚ Τερνα:

https://www.worldenergynews.gr/megala-erga-kai-prasines-kataskeves/articles/547794/timima-rekor-gia-tin-attiki-odo-pos-efthasan-toso-psila-oi-prosfores

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης