ΗΠΑ: Για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν νέα στοιχεία μπαταρίας EV με ανακυκλωμένα μέταλλα

ΗΠΑ: Για πρώτη φορά θα κατασκευαστούν νέα στοιχεία μπαταρίας EV με ανακυκλωμένα μέταλλα
Δυνατότητα μείωσης της επίδρασης του CO2 των μπαταριών σε σύγκριση με τη χρήση πρωτογενών μετάλλων

Τέσσερις εταιρείες θα παράγουν μαζί νέες ηλεκτρικές μπαταρίες ιόντων λιθίου που περιέχουν ανακυκλωμένα μέταλλα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ σύμφωνα με το electrek.co.

Η χρήση τέτοιων μετάλλων στην παραγωγή νέων μπαταριών ιόντων λιθίου EV μπορεί να μειώσει την επίδραση του CO2 των μπαταριών κατά περίπου 25% σε σύγκριση με τη χρήση πρωτογενών μετάλλων από ορυχεία, σύμφωνα με την BASF, η οποία παρέχει υπηρεσίες ανακύκλωσης και ενεργό υλικό καθόδου με βάση ανακυκλωμένα μέταλλα στην Ασία εδώ και χρόνια.

Η BASF ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την ικανότητα ανακύκλωσης μπαταριών στην Ευρώπη.


Οι 4 εταιρείες που θα αναλάβουν την παραγωγή

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω εγχείρημα είναι οι ακόλουθες: BASF (παγκόσμιος κατασκευαστής μπαταριών), η Nanotech Energy (κατασκευαστής αποθήκευσης ενέργειας γραφενίου από τη Φλόριντα, η εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών ιόντων λιθίου με βάση το Reno, American Battery Technology Company (ABTC) και η TODA Advanced Materials με έδρα το Οντάριο που παράγει υλικά υδροξειδίου μετάλλου για κατασκευαστές επαναφορτιζόμενων μπαταριών.

Οι προαναφερόμενες εταιρείες θα εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία αυτού του οικιακού συστήματος κλειστού βρόχου για κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου EV.

«Αυτό επιτρέπει στην BASF και τη Nanotech να παράγουν μπαταρίες ιόντων λιθίου με τοπικά ανακυκλωμένο περιεχόμενο», είπε ο Daniel Schönfelder (ανώτερος αντιπρόεδρος μπαταριών βασικών μετάλλων και ανακύκλωσης στη BASF).


Ο τρόπος λειτουργίας

Η ABTC θα ανακυκλώσει τα υπολείμματα μπαταριών και το υλικό εκτός προδιαγραφών που δημιουργήθηκε στην πιλοτική λειτουργία της Nanotech στο Chico της Καλιφόρνια και στο προγραμματισμένο εμπορικό εργοστάσιο της Nanotech.

Τα ανακυκλωμένα μέταλλα στη συνέχεια θα μετατραπούν σε ηλεκτροχημικά ενεργό υλικό και αυτό απαιτεί δύο στάδια: παραγωγή πρόδρομων ουσιών και παραγωγή ενεργών υλικών καθόδου.

Ένας πρόδρομος μπαταρίας είναι το υλικό στο τελευταίο στάδιο πριν γίνει κάθοδος ή συστατικό από το οποίο σχηματίζεται μια κάθοδος.

Το υλικό καθόδου είναι η βασική πρώτη ύλη που οδηγεί την απόδοση της μπαταρίας.

Η TODA θα παράγει νέες πρόδρομες ουσίες.

Η BASF θα παράγει νέα ενεργά υλικά καθόδου στο Battle Creek του Μίσιγκαν, από μέταλλα ποιότητας μπαταρίας, όπως νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο και λίθιο, που ανακτά η ABTC.

Στη συνέχεια, η Nanotech θα χρησιμοποιήσει ξανά αυτά τα ανακυκλωμένα υλικά στην παραγωγή κυψελών μπαταρίας.

Η εμπορική παραγωγή του κύκλου κλειστού βρόχου θα ξεκινήσει το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης