Ενέργεια

«Rethinking Energy» στο 8th HAEE Energy Transition Symposium, από τις 27-29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

«Rethinking Energy» στο 8th HAEE Energy Transition Symposium, από τις 27-29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Η ταχεία υλοποίηση των πράσινων πολιτικών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας  βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού και ακαδημαϊκού διαλόγου και χαράσσουν το δρόμο προς την Πράσινη Μετάβαση και τη βιωσιμότητα
Οι πολλαπλές και συνεχόμενες κρίσεις· οικονομική, υγειονομική, αλλά κυρίως η ενεργειακή, συνδυαστικά με τις πρωτοφανείς κλιματικές συνθήκες και τις πλημμύρες, που πρόσφατα βίωσε η χώρα μας, ανέδειξαν μια σειρά παραμέτρων, που απαιτούν εγρήγορση, προβληματισμό της διεθνούς κοινότητας, καθώς και άμεση πανευρωπαϊκή και εθνική δράση. Η ταχεία υλοποίηση των πράσινων πολιτικών σε συνδυασμό με την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, μέσω της διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών, βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού και ακαδημαϊκού διαλόγου και χαράσσουν το δρόμο προς την Πράσινη Μετάβαση και τη βιωσιμότητα.

Ο μεγάλος κλασικός του μάνατζμεντ Peter Drucker θεωρούσε ότι υπάρχουν τέσσερις χρόνοι: το παρελθόν, το παρόν, το μέλλον και το μέλλον που έγινε παρελθόν, αναδεικνύοντας τον ιλιγγιώδη πλανητικό μετασχηματισμό. Ο ενεργειακός τομέας μετασχηματίζεται με ισχυρή δυναμική, κρίσιμη κοινωνική διάσταση, και μεγάλη γεωπολιτική σημασία. Η μετάβαση στην εποχή των 4D, της Απανθρακοποίησης, της Αποκεντρωμένης Παραγωγής, της Ψηφιοποίησης και της Ενεργειακής Δημοκρατίας, απαιτεί κοινό ενεργειακό όραμα και στρατηγική. Η ενέργεια αποτελεί έναν αναπτυξιακό σύνθετο χώρο, με κοινωνικές, οικονομικές, νομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις, που αλληλεπιδρά στον άνθρωπο και απαιτεί συνθετική σκέψη και δεξιότητες.

Η εφαρμογή του REPowerEU βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, νέες επενδύσεις είναι σε ανάπτυξη και η υιοθέτηση νέων στρατηγικών, όπως το Net-Zero Industry Act και το Critical Raw Materials Act δομεί το μακροχρόνιο σχεδιασμό της ΕΕ. Οι νέοι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας με τον Κλιματικό Νόμο και την αναθεώρηση του ΕΣΕΚ θα θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, των δικτύων, της αποθήκευσης ενέργειας και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως είναι το πράσινο υδρογόνο, το βιομεθάνιο και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Η ενέργεια αποτελεί την κινητήριο δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και βασικό στοιχείο γεωπολιτικής ισχύος.

43_1.jpg



Όλα τα παραπάνω θα αναδειχθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά στο 8th HAEE Energy Transition Symposium, “Rethinking Energy: The new state of play for a secure and sustainable future”, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας στις 27-29 Σεπτεμβρίου, 2023, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στην Αθήνα. Το Συνέδριο, που έχει γίνει πια θεσμός στον ενεργειακό διάλογο, θα συγκεντρώσει μια πληθώρα διακεκριμένων προσωπικοτήτων του ενεργειακού τομέα, ενώ θα δώσει το βήμα σε ακαδημαϊκούς, διδακτορικούς φοιτητές και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό τομέα, ώστε να παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο γύρω από την ενεργειακή μετάβαση και τις καινοτόμες πράσινες τεχνολογίες.

Για να παρακολουθήσετε το Συνέδριο από κοντά, εγγραφείτε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου εδώ ή
επικοινωνήστε μαζί μας στο email: haee2023@haee.gr

Για τα τελευταία μας νέα, ακολουθήστε μας στα Social Media:
Hellenic Association for Energy Economics (HAEE)
Hellenic Association for Energy Economics – HAEE

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης