Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε διατυπώσει συγκεκριμένα αιτήματα για στρατιωτικό εξοπλισμό, φιλοδοξώντας να αποκτήσει πυραύλους ATACMS βεληνεκούς έως και 300 χιλιομέτρων

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αξίας 325 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποσκοπεί στη θωράκιση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά δεν περιλαμβάνει πυραύλους ATACMS που ζητούσε επίμονα το Κίεβο.

Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει οβίδες πυροβολικού και συστήματα για την αντιμετώπιση εχθρικών αεροπορικών επιδρομών, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε διατυπώσει συγκεκριμένα αιτήματα για στρατιωτικό εξοπλισμό, φιλοδοξώντας να αποκτήσει πυραύλους ATACMS βεληνεκούς έως και 300 χιλιομέτρων, όμως δεν συμπεριελήφθησαν στο πακέτο που ανακοινώθηκε.Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ζελένσκι στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, τον Φεβρουάριο του 2022, η αξία της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία υπολογίζεται σε 43,9 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιασδήποτε άλλης χώρας. Η Ουάσινγκτον έχει επίσης προσφέρει σημαντική οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.

AΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης