Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: H Ørsted ανέθεσε τις χαλυβουργικές εργασίες για το Ocean Wind 1

ΗΠΑ: H Ørsted ανέθεσε τις χαλυβουργικές εργασίες για το Ocean Wind 1
Ποιες αμερικανικές εταιρείες θα συνεργαστούν με την Ørsted στην κατασκευή του Ocean Wind 1

Η Riggs Distler, θυγατρική της εταιρείας κατασκευής υποδομών Centuri Group, επιλέχθηκε ως η εταιρεία που θα αναλάβει τις χαλυβουργικές εργασίες για το Ocean Wind 1, υπεράκτιο αιολικό έργο 1,1 GW της Ørsted, που θα αποτελέσει το πρώτο υπεράκτιο αιολικό του Νιου Τζέρσεϊ.

Η Riggs Distler θα παρέχει χερσαίες βαριές αστικές, μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές υπηρεσίες στην κατασκευή, τη συναρμολόγηση, την επιθεώρηση και την εγκατάσταση προηγμένων εξαρτημάτων θεμελίωσης στην στεριά.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν συγκεκριμένα την κατασκευή των μεγάλων, εξειδικευμένων κομματιών που είναι κρίσιμα στοιχεία των θεμελίων των ανεμογεννητριών, και όλες τις κατασκευές για τις αποβάθρες και τα σκάλες για τα πλοία, τις εξωτερικές πλατφόρμες από σκυρόδεμα, τις εσωτερικές πλατφόρμες υποστήριξης, τις πόρτες για τους στύλους και τους κλωβούς ανόδου.

Σύμφωνα με την Riggs Distler, η εταιρεία θα απασχολήσει περισσότερα από 145 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 125 ειδικευμένων εργαζομένων και των δύο φύλων από τα τοπικά εργατικά συνδικάτα για την κατασκευή των εξαρτημάτων που θα αποτελέσουν τα θεμέλια του υπεράκτιου αιολικού.

Η Crystal Steel με έδρα το Μέριλαντ, θα παρέχει 115.000 ανθρωποώρες για την κατασκευή και παράδοση των αποβαθρών για τα πλοία και τις σκάλες για τα θεμέλια των ανεμογεννητριών, ενώ η LJUNGSTRÖM με έδρα τη Νέα Υόρκη θα συνεργαστεί με την Riggs Distler για να συνεισφέρει άλλες 60.000 ανθρωποώρες στις εργασίες προκατασκευής και παράδοσης των χαλύβδινων εξαρτημάτων για τους στροβίλους.

«Από τους χερσαίους υποσταθμούς, τους αγωγούς της όχθης, την κατασκευή διασύνδεσης με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, μέχρι την κατασκευή, τη συναρμολόγηση, την επιθεώρηση και την παροχή προηγμένων εξαρτημάτων θεμελίωσης για υπεράκτια αιολικά πάρκα, δίνουμε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες αμερικανικά σπίτια να τροφοδοτούνται με καθαρή ενέργεια ενώ χτίζουμε μια τοπική εφοδιαστική βάση για να υποστηρίξουμε αυτό τον συναρπαστικό κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Steve Zemaitatis , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Riggs Distler.

Ο Όμιλος Smulders έχει υπογράψει συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας με τη Riggs Distler, την Crystal Steel και την LJUNGSTRӦM για να υποστηρίξει το έργο με τη μεταφορά βασική τεχνογνωσίας.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 1,1 GW Ocean Wind 1 αναπτύσσεται από την δανική Ørsted. Το έργο θα περιλαμβάνει έως και 98 ανεμογεννήτριες GE Haliade-X 12 MW και έως τρεις υπεράκτιους υποσταθμούς εντός της περιοχής μίσθωσης.

Τα θεμέλια θα κατασκευαστούν από την EEW American Offshore Structures στις εγκαταστάσεις της στο Paulsboro του New Jersey.

Το Ocean Wind 1 βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ατλάντικ Σίτι και πήρε τις τελικές εγκρίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ στις αρχές Ιουλίου.

Τον περασμένο μήνα, η Ørsted είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρούσε σε απομειώσεις στο χαρτοφυλάκιο έργων της στις ΗΠΑ, λόγω αρνητικών επιπτώσεων που σχετίζονται με προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, της έλλειψης προόδου στο θέμα των φοροαπαλλαγών που παρέχει η κυβέρνηση Biden για τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και της αύξησης των επιτοκίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης