Επιχειρήσεις

Ευκαιρία για νέους και νέες με το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS

Ευκαιρία για νέους και νέες με το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» της MYTILINEOS
Eκατοντάδες μηχανικοί έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και δεξιότητες

Πρόσκληση σε νέες και νέους απόφοιτους Μηχανικούς να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή στη MYTILINEOS απευθύνει η εταιρεία, η οποία ξεκινά τον 7ο κύκλο του επιτυχημένου προγράμματος έμμισθης πρακτικής εργασίας «Μηχανικοί στην Πράξη».

Η υποβολή των αιτήσεων για το νέο αυτό κύκλο που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο έχει ανοίξει από την 18η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 9 Οκτωβρίου 2023.

Το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» απευθύνεται σε αποφοίτους μηχανικούς της Ελλάδας ή του εξωτερικού που επιθυμούν να ξεκινήσουν την καριέρα τους στη MYTILINEOS, να αναπτύξουν δεξιότητες και να εξελιχθούν μέσα από τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής εργασίας, διάρκειας ενός έτους, που ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς.

mytilhnaiow_adv5.JPG

Η MYTILINEOS δίνει την ευκαιρία στους νέους μηχανικούς να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, ενώ παράλληλα συνεισφέρει σε μια σειρά από ζητούμενα για τη χώρα, όπως η καταπολέμηση της ανεργίας των νεών και του φαινομένου brain drain. Επιπλέον, μέσω του προγράμματος η εταιρία συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ώθηση της χώρας γενικότερα.  

 Θεσμός

Από το 2014 που ξεκίνησε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, αναγνωρίζεται ως θεσμός, καθώς εκατοντάδες μηχανικοί έκαναν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και δεξιότητες.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί έξι αντίστοιχα προγράμματα, τα τρία πρώτα για τη Μεταλλουργία και άλλα τρία για όλο τον οργανισμό. Σ’ αυτά έχουν συμμετάσχει συνολικά 174 νέοι μηχανικοί .

Στα δύο τελευταία προγράμματα προϋπολογίστηκε εκπαίδευση σε Soft Skills 98 ωρών για κάθε μηχανικό, ενώ τα ποσοστά ικανοποίησης από τη συνολική εμπειρία των συμμετεχόντων ξεπέρασαν το 90% .

Αξίζει δε να σημειωθεί πως από το τελευταίο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη», το 82% των συμμετεχόντων εργάζονται ήδη στην εταιρία.

mytilhnaiow_adv4.JPG

Η MYTILINEOS καλεί και φέτος νέες και νέους Μηχανικούς να πάρουν μέρος στη διαδικασία επιλογής, ώστε να εργαστούν για ένα χρόνο σε συναρπαστικά projects στους δύο επιχειρηματικούς κλάδους, στις θυγατρικές ή στις Κεντρικές Λειτουργίες και Υπηρεσίες της εταιρείας και ειδικότερα:

 • Κλάδος Μεταλλουργίας. Γίνε μέρος του ιστορικού εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος, ενός από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 190.000 τόνους σε πρωτόχυτο αλουμίνιο, τους 50.000 τόνους ανακυκλωμένο Αλουμίνιο και τους 865.000 τόνους σε αλουμίνα.
 • Κλάδος Ενέργειας

 

 • Μ Renewables: Ασχολήσου με πρωτοποριακά έργα ανανεώσιμης ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας που διαμορφώνουν καθαρές και βιώσιμες λύσεις. Εξερεύνησε το διεθνές μας χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ με έργα συνολικής ισχύος άνω των 13 GW.
 • M Power Projects: Πάρε μέρος σε εξειδικευμένα, μεγάλης κλίμακας ενεργειακά έργα που έχουν ως στόχο την ενεργειακή μετάβαση. Από συμβατικά έργα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι smart cities & IoT platform.
 • Μ Εnergy Generation & Management: Δες από κοντά projects που σχετίζονται με τη διαχείριση και λειτουργία των θερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
 • M Energy Customer Solutions: Πρόσφερε ενεργειακές αξιόπιστες λύσεις, ανταγωνιστικά προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά.
 • M Integrated Supply & Trading: Πάρε μέρος στην προμήθεια και διαχείριση φυσικού αερίου και άλλων ενεργειακών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • Κεντρικές Υπηρεσίες MYTILINEOS
 • Τμήμα Τεχνολογίας: Σχεδίασε και ανάπτυξε τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων και τη βελτίωση των λειτουργιών του οργανισμού.

mytilhnaiow_adv6.JPG

 

METKA ATE: Ανακάλυψε τον κλάδο των κατασκευών, τα έργα υποδομής και διαχείρισης απορριμμάτων και πολλά άλλα.

Εξασφάλιση εργασίας, κριτήρια και επιλογή  

Όλοι οι συμμετέχοντες, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι, αποκόμισαν ιδιαίτερα θετικές εμπειρίες, με σημαντικότερες την εύρεση εργασίας μετά το πέρας του προγράμματος και την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας που συμπληρώνει τις ακαδημαϊκές γνώσεις. Παράλληλα, βελτίωσαν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, απέκτησαν διεθνή έκθεση και εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.
Σε ότι αφορά στα κριτήρια, oι υποψήφιοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη» θα πρέπει να πληρούν τα εξής:

 • Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών ή Σχολών Μηχανικών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, όπως Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί, Μεταλλειολόγοι /Μεταλλουργοί, Πολιτικοί Μηχανικοί ή άλλες σχετικές ειδικότητες.
 • Άριστη γνώση τόσο της Ελληνικής όσο και της Αγγλικής Γλώσσας.
 • Άριστες δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή (Windows, MS Office).
 • Εργασιακή εμπειρία έως τρία έτη.
 • Δυνατότητα μετεγκατάστασης σε περιοχές της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται η MYTILINEOS: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου κι εργοτάξια σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
 • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψήφιους
 • Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών / MBA (επιθυμητά).
Mytilhnaioo_adv2.JPG


Σε ότι αφορά στη διαδικασία επιλογής, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει:

 • Να συμπληρώσει την αίτηση το αργότερο μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2023, στην ιστοσελίδα Μηχανικοί στην Πράξη - MYTILINEOS.
 • Online Assessment: Να δείξει τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητές του χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή πλατφόρμα.
 • Onsite Assessment Center: Να δείξει τις δυνατότητές του μέσω πρακτικών προκλήσεων και ασκήσεων ομαδικής εργασίας.
 • Panel Interviews: Να αδράξει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους ειδικούς της MYTILINEOS, δείχνοντας το πάθος του για τη μηχανική και την επιθυμία του να γίνεις μέρος του ταξιδιού της εταιρίας.

Η MYTILINEOS δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επαγγελματική εμπειρία και κατάρτιση, στην πρακτική άσκηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων συμβάλλοντας στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 4 & 8) που έχει θέσει ο ΟΗΕ, με ορίζοντα το 2030, για Ποιοτική Εκπαίδευση, Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική ανάπτυξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης