Επιχειρήσεις

HELLENiQ ENERGY: Δωρεά €10 εκατομμυρίων για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες

HELLENiQ ENERGY: Δωρεά €10 εκατομμυρίων για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες
Η HELLENiQ ENERGY έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY, ενέκρινε την υλοποίηση ενός προγράμματος δράσεων ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ, που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία.

Το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργα που αφορούν σε υποδομές ευρείας χρήσης για την ταχύτερη ανασυγκρότηση των περιοχών, αλλά και σε ενέργειες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου.  Μια βασική ενέργεια θα είναι και η συνδρομή στην αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων που έχουν υποστεί καταστροφές, ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή για την μετακίνηση των κατοίκων, η ομαλή διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Το συνολικό πρόγραμμα δράσεων θα εξειδικευτεί μετά από συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια Υπουργεία και τις τοπικές Αρχές και Φορείς, ώστε να μεγιστοποιηθεί και η αποτελεσματικότητά του. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν απ’ ευθείας από την HELLENiQ ENERGY, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Επισημαίνεται ότι, η HELLENiQ ENERGY έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της.

Ανάλογες κινήσεις στήριξης της κοινωνίας είχε αναλάβει η HELLENiQ ENERGY και στο πρόσφατο παρελθόν. Τόσο κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και στις μεγάλες πυρκαγιές το 2021 και το 2023 με την υλοποίηση μεγάλων αντιδιαβρωτικών έργων, ενώ άμεση ήταν η συνδρομή της Εταιρίας μετά την πρωτόγνωρη πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, αλλά και την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018.

Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Σαν εταιρία, η HELLENiQ ENERGY βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην κοινωνία. Είναι δεδομένο σε τόσο κρίσιμες στιγμές, ότι απαιτείται συνεργασία από όλους.  Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Θεσσαλία, η βοήθεια που θα προσφέρουμε μέσα από διάφορες ενέργειες άμεσης ενίσχυσης αλλά και αποκατάστασης των υποδομών, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης