Επιχειρήσεις

Η BELCOLADE ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Η BELCOLADE ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Νέες εγκαταστάσεις της γνωστής σοκολατοβιομηχανίας στο Βέλγιο

Η Belcolade, το εμπορικό σήμα της Αυθεντικής Βελγικής Σοκολάτας της Puratos, επιβεβαιώνει τον ρόλο της ως σημαντικού παράγοντα στον τομέα της βιώσιμης σοκολάτας, ανοίγοντας τις πύλες του πρωτοποριακού, απολύτως λειτουργικού βελγικού εργοστασίου σοκολάτας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Οι νέες εγκαταστάσεις της Belcolade αναδεικνύουν την έμφαση που δίνει στη βιωσιμότητα και την προσφορά σοκολάτας υψηλής ποιότητας σε επαγγελματίες.

Το όραμα της Belcolade για βιώσιμες λύσεις στον τομέα της σοκολάτας κερδίζει έδαφος με το άνοιγμα των νέων εγκαταστάσεων της στο Βέλγιο. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία στη γεύση με μια βιώσιμη προσέγγιση, η Belcolade διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της όχι μόνο συμβάλλουν στην άμεση επιτυχία των πελατών της, αλλά ταυτόχρονα τους δίνουν τη δυνατότητα να κάνουν απτά βήματα προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο. Αυτή η έμφαση στη γεύση και τη βιωσιμότητα αποκαλύπτεται από τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας Taste Tomorrow. Η έρευνα αυτή τονίζει ότι, ενώ η γεύση παραμένει το πρωταρχικό κριτήριο αγοράς για τους καταναλωτές, η βιωσιμότητα της σοκολάτας αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης για την αγορά τους, αφού το 68% των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για τρόφιμα στην καλλιέργεια των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί βιώσιμες μέθοδοι.


Ανοίγοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία σοκολάτας:

Σύμφωνα με τον Pierre Tossut, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Puratos, η επέκταση της Belcolade οφείλεται στη σταθερή δέσμευσή της για βιωσιμότητα. «Η Belcolade προωθεί την καινοτομία, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των σοκολατοποιών, των ζαχαροπλαστών και των αρτοποιών σε εξαιρετικές επιλογές σοκολάτας οι οποίες αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους», αναφέρει. Το εργοστάσιο της Belcolade με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα ενσαρκώνει αυτή τη δέσμευση. Αυτό το πρωτοποριακό εργοστάσιο θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια που θα είναι ανανεώσιμη σε ποσοστό 100%, εξαλείφοντας την ανάγκη για χρήση ορυκτών καυσίμων. Χάρη στην εκτεταμένη υπόγεια αποθήκευση όμβριων υδάτων, το 90% του νερού που χρησιμοποιείται θα προέρχεται από το συλλεγόμενο βρόχινο νερό.

Η Belcolade έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις με σκοπό την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας, της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητάς της έναντι της ξηρασίας, εκσυγχρονίζοντας όλες τις τεχνικές εγκαταστάσεις ενέργειας, την αποθήκευση και τη διανομή.

Χάρη στην ανάκτηση θερμότητας και τη χρήση τεχνολογίας αιχμής με αντλίες θερμότητας, η διαδικασία παραγωγής θερμότητας που χρησιμοποιεί η Belcolade οδηγεί στην κατανάλωση πέντε φορές λιγότερης ενέργειας σε σύγκριση με το παρελθόν.

Το πρόγραμμα βιωσιμότητας στην παραγωγή κακάο Cacao-Trace αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσης της Belcolade για ένα πιο βιώσιμο μέλλον σε ολόκληρη την αλυσίδα κακάο.

«Το πρόγραμμα Cacao-Trace όχι μόνο παράγει την καλύτερη ποιότητα κακάο, αλλά παράλληλα στηρίζει τους καλλιεργητές παγκοσμίως εξασφαλίζοντας καλύτερες τιμές και ένα πρόσθετο Bonus Σοκολάτας. Επιπλέον, βελτιώνουμε το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των κοινοτήτων των καλλιεργητών μας, κατασκευάζοντας σχολεία, κέντρα υγείας και προσφέροντας εξοπλισμό πόσιμου νερού», εξηγεί ο Pierre Tossut. Παράλληλα με αυτές τις σημαντικές βιώσιμες πρωτοβουλίες, η νέα συσκευασία της Belcolade, η οποία είναι 100% κατάλληλη για ανακύκλωση, αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της εταιρείας να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα ώστε οι δραστηριότητές της να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη. «Ο πλανήτης μας αξίζει την προστασία μας και θέλουμε να πράξουμε αυτό που μας αναλογεί μέσα από την εφαρμογή αυτών των βιώσιμων πρακτικών, για τις οποίες είμαστε εξαιρετικά περήφανοι», καταλήγει ο Pierre Tossut, CEO της εταιρίας Puratos.


Ένα ταξίδι καινοτομίας στη σοκολάτα και υπεροχής στη γεύση

Πέρα από τη δέσμευσή της για βιωσιμότητα, η Belcolade είναι ένα εμπορικό σήμα που δημιουργήθηκε με επιμέλεια από επαγγελματίες για επαγγελματίες. Τα προϊόντα γεννιούνται μέσα από συλλογικές προσπάθειες, παρασκευάζονται σε συνεργασία με σοκολατοποιούς, ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς, οι οποίοι αφουγκράζονται και ακολουθούν τις τελευταίες καταναλωτικές τάσεις.

Η Belcolade έχει αναγνωριστεί ως καινοτόμος στον κλάδο της, χάρη στη χρήση δημιουργικών λύσεων και των πλέον πρόσφατων τεχνολογιών, προκειμένου να προσφέρει μοναδικές γεύσεις και βελγική σοκολάτα υψηλών προδιαγραφών σε κάθε επαγγελματία της βιομηχανίας, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες της.

«Η Belcolade συνδυάζει την αισθητηριακή υπεροχή και τη βιωσιμότητα με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων που προάγουν την επιτυχία των πελατών μας, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα βιώσιμο μέλλον για τις επόμενες γενιές», σχολιάζει ο Youri Dumont, διευθυντής της Επιχειρησιακής Μονάδας Σοκολάτας της Puratos. «Το βιώσιμο πρόγραμμα Cacao-Trace αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για γεύση και βιωσιμότητα. Η σοκολάτα του Cacao-Trace, η οποία θα παράγεται εν μέρει στις νέες εγκαταστάσεις, ανεβάζει τη γεύση σε ένα εντελώς νέο επίπεδο αριστείας χάρη σε μια μοναδική διαδικασία ζύμωσης που διασφαλίζει την καλύτερη ποιότητα κακάο και ενισχύει τις γεύσεις κάθε σταγόνας σοκολάτας.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Belcolade, το εργοστάσιό της, τη σειρά σοκολάτας Cacao-Trace ή τη δέσμευση του εμπορικού σήματος στη βιωσιμότητα ανατρέξτε στη διεύθυνση: https://www.belcolade.com


Σχετικά με τη Belcolade

Η Belcolade είναι το εμπορικό σήμα βελγικής σοκολάτας και μέλος του ομίλου Puratos. Από το 1988, η Belcolade έχει δημιουργήσει μια θετική ανατροπή στη βιομηχανία σοκολάτας, δημιουργώντας καινοτόμες γεύσεις και βιώσιμες λύσεις σοκολάτας στο εργοστάσιό της στο Erembodegem του Βελγίου. 

Η Belcolade υποστηρίζει την επιχειρηματική επιτυχία των πελατών της, αξιοποιώντας την κληρονομιά και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ποιότητα της βελγικής σοκολάτας επιδιώκοντας να εμπνεύσει νέες ευκαιρίες. Μαζί βελτιώνουμε τη ζωή των ανθρώπων, προστατεύουμε τον πλανήτη και διασφαλίζουμε ότι η βελγική σοκολάτα θα παραμείνει η αγαπημένη επιλογή των καταναλωτών παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το belcolade.com

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης