Διεθνή

Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»

Η Χαμάς απελευθέρωσε μια Αμερικανίδα όμηρο και την κόρη της «για ανθρωπιστικούς λόγους»
Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο η απελευθέρωση ήταν ένα μονομερές βήμα που έγινε από τη Χαμάς και δεν έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας
Η Αμερικανίδια Τζούντιθ Ράαναν και η 18χρονη κόρη της Νάταλι που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, Αμπού Ουμπάιντα.

Η Χαμάς ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε το Κατάρ για την απελευθέρωση των ομήρων, πρόσθεσε.

Την είδηση επιβεβαίωσε το Ισραήλ ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο ομήρους, όπως αναφέρουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Οι δύο όμηροι παραδόθηκαν στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα πριν από τη μεταφορά τους στο Ισραήλ μέσω της Αιγύπτου, αναφέρουν εβραϊκά μέσα ενημέρωσης.

Ισραηλινός αξιωματούχος τόνισε ότι η απελευθέρωση των δύο ομήρων ήταν ένα μονομερές βήμα που έγινε από τη Χαμάς και δεν έγινε ως μέρος μιας συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel που επικαλούνται ανώτερη διπλωματική πηγή, το Κατάρ ήταν αυτό που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Αμερικανών ομήρων. Οι ΗΠΑ συνέβαλαν επίσης στην προσπάθεια, είπε η πηγή.

Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης