Διεθνή

Μόνο το 3% της βοήθειας μπήκε στην Γάζα - Η Χαμάς προειδοποιεί για τους ομήρους

Μόνο το 3% της βοήθειας μπήκε στην Γάζα - Η Χαμάς προειδοποιεί για τους ομήρους
Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα, λεει η Χαμάς
H ισλαμιστική οργάνωση διεμήνυσε σήμερα Σάββατο ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων που είναι Ισραηλινοί στρατιωτικοί, μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει την «επιθετικότητα» του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάμ από τον Λίβανο, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.

Σημειώνεται ότι μια Αμερικανίδα και η κόρη της, που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, απελευθερώθηκαν «για ανθρωπιστικούς λόγους» σύμφωνα με την ισλαμιστική οργάνωση.

Πρόκειται για τη Τζούντιθ και τη Νάταλι Ραάναν, οι οποίες απήχθησαν από την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση από το κιμπούτς Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου.
«Σκοτώνουν τους δικούς τους»

Το ένα πέμπτο των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) την τελευταίες ώρες, έπεσαν στη Γάζα σκοτώνοντας πολίτες, ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) σε ενημέρωσή του νωρίτερα.

Ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι έκανε λόγο για περισσότερες από 500 ρουκέτες.

«Σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες ημέρες αφότου η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι εκτόξευσε πύραυλο που έπληξε το Αραβικό Νοσοκομείο Αλ-Αχλί της Γάζας, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους. Σύμφωνα με στοιχεία του ισραηλινού στρατού και διεθνείς ερευνητές ο πύραυλος προερχόταν από την Ισλαμική Τζιχάντ.

Περισσότερα εδώ:

https://www.kathimerini.gr/world/562686298/mesanatoliko-live-15i-imera-polemoy-lepto-pros-lepto-oi-exelixeis/
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης