Διεθνή

Προειδοποίηση Ισραήλ σε Hamas: Θα είμαστε αδυσώπητοι, θα σας διαλύσουμε

Προειδοποίηση Ισραήλ σε Hamas: Θα είμαστε αδυσώπητοι, θα σας διαλύσουμε
Τραγική η κατάσταση στη Γάζα, πάνω από 5.000 οι νεκροί και 15.000 τραυματίες - Πληροφορίες για απελευθέρωση 50 ομήρων
Με χειρουργικά χερσαία χτυπήματα στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός προειδοποιεί πως το επόμενο διάστημα έρχονται ανελέητες επιθέσεις που θα έχουν ως μοναδικό στόχο να διαλύσουν την Hamas.
Με την χερσαία εισβολή να αναβάλλεται διαρκώς, μια και οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση αφενός για να διαπραγματευτούν για τους 222 ομήρους αφετέρου για να ετοιμάσουν καλύτερα την άμυνα αμερικανικών στόχων σε Συρία, Ιράκ, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς τη Γάζα ενώ πραγματοποιούν και χερσαίες επιδρομές, όπου και συγκρούονται με μαχητές της Hamas.
Την ίδια στιγμή, η Hamas ακολουθεί τη δική της στρατηγική καθώς απελευθέρωσε ακόμα δύο κρατούμενες (συνολικά έχει απελευθερώσει 4 ομήρους), γεγονός που διατηρεί την πίεση στο Ισραήλ όσον αφορά την καθυστέρηση της αναμενόμενης εισβολής.
Η κατάσταση πάντως στη Γάζα παραμένει τραγική, καθώς τα νοσοκομεία έχουν μείνει από καύσιμα και άρα από ρεύμα και ενώ καλούνται να διαχειριστούν πάνω από 15.000 τραυματίες, ενώ η ανθρωπιστική βοήθεια είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες των 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων, οι οποίοι μαστίζονται μεταξύ άλλων και από μια σειρά από ασθένειες λόγω της κατανάλωσης βρώμικου νερού.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης