Επικαιρότητα

Οι ισορροπίες της Αθήνας στο Μεσανατολικό

Οι ισορροπίες της Αθήνας στο Μεσανατολικό
Από την αρχή της σύγκρουσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει χωρίς αστερίσκους το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα

Τον ρόλο που της αναλογεί θέλει να διαδραματίσει η Ελλάδα στα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή, ισορροπώντας ανάμεσα στην ισχυρή συμμαχική σχέση που έχει οικοδομήσει με το Ισραήλ και τις παραδοσιακά καλές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο.

Από την αρχή της σύγκρουσης ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα στηρίζει χωρίς αστερίσκους το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα απέναντι στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή πρέπει να βασίζεται στους κανόνες του πολέμου, την προστασία των αμάχων και στην αποφυγή μίας ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο ρόλος της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή

Για αυτό και η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις που αποτυπώνουν στην πράξη αυτή την στρατηγική. Συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου προκειμένου να φτάσει βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Το σχέδιο που είναι υπό επεξεργασία προβλέπει την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε Ελλάδα και Κύπρο και την μεταφορά της δια θαλάσσης στους παλαιστίνιους αμάχους που έχουν ανάγκη για τρόφιμα και φάρμακα. Πρόκειται για μία σύνθετη διαδικασία, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην υλοποίησή του. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με ευρωπαίους εταίρους, διεθνείς οργανισμούς και τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης