Διεθνή

Σφυροκόπημα των Ισραηλινών με πυροβολικό και αεροπορία σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Σφυροκόπημα των Ισραηλινών με πυροβολικό και αεροπορία σε θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Οι IDF αναφέρουν ότι έχουν πλήξει αρχηγεία, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, χώροι αποθήκευσης όπλων, στρατιωτικά συγκροτήματα και άλλες υποδομές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ - «Πλήξαμε 19 στόχους στο Ισραήλ», ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ

Ευρείας κλίμακας αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις στον νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ νωρίτερα.

Οι IDF αναφέρουν ότι μεταξύ των στόχων που έχουν χτυπηθεί μέχρι στιγμής από μαχητικά αεροσκάφη, τανκς και πυροβολικό είναι στρατιωτικά αρχηγεία, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, χώροι αποθήκευσης όπλων, στρατιωτικά συγκροτήματα και άλλες υποδομές που ανήκουν στη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι ανταποκρίνονται σε πολλαπλές εκτοξεύσεις από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.

«Την τελευταία ώρα, σημειώθηκαν πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος. Σε απάντηση, ο Ισραηλινός Στρατός πλήττει μια σειρά τρομοκρατικών στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο», ανέφεραν οι IDF.

Σύμφωνα με μαρτυρία ομάδας του CNN στο βόρειο Ισραήλ, ο αριθμός των πυραυλικών επιθέσεων από τον Λίβανο ήταν αυξημένος την τελευταία ώρα, με το Iron Dome να έχει αναλάβει την αναχαίτισή τους.

Αρκετές περιοχές επίσης έχουν τεθεί σε συναγερμό στο βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Manara, Kiryat Shmona και Safed.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι επιτέθηκε ταυτόχρονα σε 19 ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο με πυραύλους, όλμους και άλλα ελαφρά όπλα.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ δεν ανέφεραν τραυματισμούς από τις επιθέσεις.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι έπληξε έναν ισραηλινό στρατιωτικό στρατώνα στην περιοχή Shebaa Farms με δύο επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποστηρίζοντας ότι πέτυχαν «άμεσο πλήγμα μέσα στους στρατώνες». Η Shebaa Farms είναι αμφισβητούμενη περιοχή κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

Όπως μεταδίδει το CNN, σημειώθηκε και ανταλλαγή πυρών κατά μήκος της συνοριακής περιοχής τις τελευταίες ώρες.

Εκτός από τη Χεζμπολάχ, το παρακλάδι της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στο Λίβανο δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις τους εκτόξευσαν 12 ρουκέτες με στόχο το Kiryat Shmona και τις γύρω περιοχές του στο βόρειο Ισραήλ.


Πηγή: skai.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης