Ενέργεια

Chevron: Καμία αλλαγή στα σχέδια επέκτασης για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Chevron: Καμία αλλαγή στα σχέδια επέκτασης για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στο Ισραήλ

Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα μελλοντικά σχέδια για την πλούσια σε φυσικό αέριο περιοχή, δήλωσε ο Colin Parfitt, αντιπρόεδρος της Chevron

 

Σχετικά Άρθρα
Η Chevron θα συνεχίσει να επιδιώκει σχέδια επέκτασης για την ανάπτυξη φυσικού αερίου στο Ισραήλ παρά τη σύγκρουση που ξέσπασε εκεί, ως μέρος της μακροπρόθεσμης θέσης της για το μέλλον του καυσίμου.

Η εταιρεία δεν άλλαξε άποψη σχετικά με την επέκταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ιδίως στο γιγάντιο κοίτασμα Leviathan, το οποίο βοήθησε το Ισραήλ να αποκτήσει ενεργειακή ανεξαρτησία και να μετατραπεί σε εξαγωγέα του ζωτικού καυσίμου, δήλωσε ο Colin Parfitt, αντιπρόεδρος της Chevron για το midstream, σε συνέντευξή του στο Λονδίνο.

Ενώ η παραγωγή στο Leviathan συνεχίστηκε, το ξέσπασμα της σύγκρουσης οδήγησε στο κλείσιμο της Tamar, ενός άλλου μεγάλου πεδίου που διαχειρίζεται η Chevron. Καθώς τα γεγονότα είναι πρόσφατα, δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στα μελλοντικά σχέδια για την πλούσια σε φυσικό αέριο περιοχή, δήλωσε ο Parfitt στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για την Ενεργειακή Μετάβαση των FT την Τετάρτη.

«Η δική μας είναι μια μακροπρόθεσμη επιχείρηση. Πρέπει να μπορείς να δεις μέσα από αυτό», είπε. «Υπάρχει φυσικό αέριο εκεί, υπάρχει αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, εξετάζετε την παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο, κοιτάζετε την ευρωπαϊκή ζήτηση για φυσικό αέριο - εξακολουθεί να φαίνεται ελκυστικό μέρος» για την προμήθεια φυσικού αερίου.

Τα σχόλιά του συνάδουν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chevron, Michael Wirth, ο οποίος είπε σε μια συνάντηση για τα αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία έχει μια άποψη «μετρημένη σε χρόνια και δεκαετίες» καθώς αναπτύσσει έργα.

Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο

Τα έργα της Chevron στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν μέρος ενός χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει επίσης εργοστάσια υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία και την Αφρική — με τις πωλήσεις να κατανέμονται περίπου 80% έως 20% μεταξύ μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων συμβάσεων. Αξιολογεί τον καλύτερο τρόπο μεταφοράς φυσικού αερίου από αυτήν την περιοχή στις παγκόσμιες αγορές, με επιλογές όπως τις υπάρχουσες αιγυπτιακές μονάδες LNG ή μια νέα πλωτή εγκατάσταση υγροποίησης.

Το Leviathan έχει τη δυνατότητα επέκτασης και η Chevron «ακόμα ανακαλύπτει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει αυτό», είπε ο Parfitt.

Η Chevron εργάζεται επίσης στο πεδίο Aphrodite στα νερά της Κύπρου και στα έργα επέκτασης που έχουν εγκριθεί, τόσο στο Tamar όσο και στο Leviathan, δήλωσε ο Wirth την περασμένη εβδομάδα.

Η Chevron πιστεύει σε ένα μακροπρόθεσμο μέλλον για το φυσικό αέριο, ιδιαίτερα στην Ασία, όπου χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα εξακολουθούν να χρειάζονται να εκτοπίσουν τον άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και όπου η αύξηση του πληθυσμού οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης. Η Ευρώπη χρειάζεται επίσης νέες προμήθειες για να αντικαταστήσει τους χαμένους ρωσικούς όγκους, σημείωσε.

«Πού βλέπω τη μακροπρόθεσμη ζήτηση; Νομίζω ότι είναι η Ασία», είπε. «Πού βλέπω τη μεσοπρόθεσμη ζήτηση; Νομίζω ότι αυτή είναι περισσότερη στην Ευρώπη».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης