«Renewable Suite»: Το νέο «τεχνολογικό παιδί» της Ørsted για την επέκταση των ΑΠΕ

«Renewable Suite»: Το νέο «τεχνολογικό παιδί» της Ørsted για την επέκταση των ΑΠΕ
Το AI της Renewable Suite κάνει προγνωστικές συστάσεις για τον εντοπισμό επικείμενων αστοχιών, περιουσιακών στοιχείων με χαμηλή απόδοση και τη διασφάλιση αποτελεσματικής παρακολούθησης

Η Ørsted θα αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη (AI) σε 5,5 GW των χερσαίων αιολικών, ηλιακών και ενεργειακών αποθηκευτικών στοιχείων της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το electrek.co. Στόχος της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης είναι η αύξηση της παραγωγής ενέργειας, προκειμένου να μειωθεί το κόστος συντήρησης και να βελτιώσει η λειτουργική απόδοση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ørsted δέχτηκε σοβαρά οικονομικά «χτυπήματα» την τρέχουσα εβδομάδα χάρη στην ακύρωση των δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιό της στην αγορά των ΗΠΑ περιλαμβάνει σχεδόν 6 GW χερσαίων έργων αιολικής, ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης μπαταριών σε λειτουργία και υπό κατασκευή σε αρκετά γεωγραφικά τμήματα.

Ποια είναι  και τι κάνει η Renewable Suite

Εξ΄ αφορμής όλων των παραπάνω, κυκλοφορεί την Renewable Suite, η οποία τροφοδοτείται από πατενταρισμένη τεχνολογία AI και μηχανικής μάθησης. Το Renewable Suite είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης απόδοσης περιουσιακών στοιχείων που βασίζεται σε σύννεφο για αποθήκευση αιολικής  και ηλιακής ενέργειας. Επίσης, συγκεντρώνει πολυάριθμα σύνολα δεδομένων, μεταξύ των οποίων ο καιρός και οι προβλέψεις για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της συνεργασίας.

Το AI της Renewable Suite κάνει προγνωστικές συστάσεις για τον εντοπισμό επικείμενων αστοχιών,  περιουσιακών στοιχείων με χαμηλή απόδοση και τη διασφάλιση αποτελεσματικής παρακολούθησης.

Τέλος, εκπρόσωπος του Ομίλου σημείωσε ότι με αυτή τη τεχνολογία θα μεγιστοποιηθεί η παραγωγή και θα μειωθεί το κόστος, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης των ΑΠΕ στην Αμερική.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης