Ενέργεια

Σκυλακάκης: Το ΥΠΕΝ ετοιμάζει παρεμβάσεις για ρευματοκλοπές και στρατηγικούς κακοπληρωτές

Σκυλακάκης: Το ΥΠΕΝ ετοιμάζει παρεμβάσεις για ρευματοκλοπές και στρατηγικούς κακοπληρωτές
Τελική λύση είναι αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Νέες παρεμβάσεις με στόχο τη μείωση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας για τους Τελικούς καταναλωτές, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ.

Όπως είπε, «η τιμή του ηλεκτρισμού είναι το βασικό στοιχείο ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών και στόχος του υπουργείου είναι να ενθαρρύνει τον ανταγωνισμό, αλλά και να μειώσει χρεώσεις, που θα μπορούσαν να μειώσουν την τελική τιμή για τον καταναλωτή».

Ανέφερε ως παραδείγματα τέτοιου είδους παρεμβάσεων το πράσινο τιμολόγιο, κεντρικό στοιχείο του οποίου είναι μια τελική τιμή μονάδας, που θα μπορεί να συγκρίνει ο καταναλωτής, ενώ όπως είπε στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο για τη μείωση των ρευματοκλοπών και την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

«Θα κάνουμε και άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις» είπε ο κ. Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι η τελική λύση είναι αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα και τόνισε ότι πλέον θα κατασκευάζονται μόνο μέσω μειοδοτικών διαγωνισμών.

«Ακούμε την αγορά, αλλά θέση μας είναι να υπερασπιζόμαστε τον τελικό καταναλωτή, που είναι ο πιο αδύναμος σε σχέση με τις εταιρείες ενέργειας»  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης