Ο σχεδιασμός των 20 δισ. ευρώ της Γερμανίας για δίκτυο υδρογόνου

Ο σχεδιασμός των 20 δισ. ευρώ της Γερμανίας για δίκτυο υδρογόνου
Το υδρογόνο είναι μια σημαντική πηγή ελπίδας για την ενεργειακή μετάβαση, ιδίως για τη συμβολή στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη βιομηχανία

Ως μέρος της ενεργειακής μετάβασης, η Γερμανία σχεδιάζει ένα κεντρικό δίκτυο για τη χρήση υδρογόνου, ύψους 20 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Reuters. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Robert Habeck παρουσιάζει σχέδια για τους βασικούς κρίκους στο μελλοντικό γερμανικό δίκτυο υδρογόνου. Το υδρογόνο είναι μια σημαντική πηγή ελπίδας για την ενεργειακή μετάβαση, ιδίως για τη συμβολή στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη βιομηχανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος του βασικού δικτύου είναι να δημιουργήσει μια βάση για τη διασύνδεση βασικών τοποθεσιών υδρογόνου, όπως μεγάλα βιομηχανικά κέντρα, εγκαταστάσεις αποθήκευσης, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και αγωγοί εισαγωγής. Οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν αρχικά στην κύρια υποδομή, ανέφερε το υπουργείο, η οποία πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2032.

Το καλοκαίρι του 2023, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πήρε την απόφαση να βελτιώσει περαιτέρω την Εθνική Στρατηγική για το Υδρογόνο. Μία από τις αλλαγές στην αναθεωρημένη στρατηγική ήταν να διπλασιαστεί ο προηγούμενος στόχος για την παραγωγική ικανότητα: Έως το 2030, η δυναμικότητα παραγωγής στη Γερμανία θα αυξηθεί όχι στα 5 GW αλλά σε τουλάχιστον 10 GW. Πρέπει επίσης να εγκατασταθεί η απαραίτητη υποδομή: ένα αρχικό δίκτυο που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 1.800 χιλιόμετρα γραμμών υδρογόνου πρόκειται να δημιουργηθεί έως το 2028.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης