Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μεξικό: Fund θα επενδύσει 10 δις δολ. στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου

Μεξικό: Fund θα επενδύσει 10 δις δολ. στην παραγωγή πράσινου υδρογόνου

 Ανακοινώσεις από τον Πρόεδρο της χώρας

 

Ένα δανικό fund θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια σε έναν κόμβο ανάπτυξης στο νότιο Μεξικό για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου για πλοία και για την αντικατάσταση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, δήλωσε την Παρασκευή ο Μεξικανός πρόεδρος Andres Manuel Lopez Obrador.

Ένα από τα βασικά έργα υποδομής του Lopez Obrador είναι η ανάπτυξη ενός οικονομικού διαδρόμου που συνδέει τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό στο νότιο τμήμα του Μεξικού.

«Είναι ένα χρηματοοικονομικό ταμείο από τη Δανία, πρόκειται να επενδύσουν σε έναν αναπτυξιακό κόμβο (...) 10 δισεκατομμύρια δολάρια, επειδή πρόκειται να παράγουν πράσινο υδρογόνο για να αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα», είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Lopez Obrador, ένας ισχυρός υποστηρικτής των ορυκτών καυσίμων από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2018, είπε ότι τα νέα σκάφη σε όλο τον κόσμο θα χρησιμοποιήσουν το πράσινο υδρογόνο που λαμβάνεται μέσω της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας μέσω της ηλεκτρόλυσης.

«Μιλάμε για την εποχή της μη ρύπανσης, ό,τι γίνεται για να αποτραπεί η κλιματική αλλαγή», πρόσθεσε ο πρόεδρος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επένδυση ή το χρονοδιάγραμμά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης