Η Lhyfe θα παράγει υδρογόνο από ΑΠΕ στην Γαλλία (renews.biz)

Η Lhyfe θα παράγει υδρογόνο από ΑΠΕ στην Γαλλία (renews.biz)

Θα κατασκευάσει βιομηχανική μονάδα με δυναμικότητα παραγωγής έως και 85 τόνων ημερησίως

Η Lhyfe αναδείχτηκε νικήτρια του διαγωνισμού που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2022 και αφορούσε την παροχή γης που βρίσκεται στην καρδιά του βιομηχανικού και λογιστικού οικοσυστήματος του λιμανιού Nantes Saint-Nazaire, για τη δημιουργία μιας βιομηχανικής εγκατάστασης παραγωγής υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), σύμφωνα με το renews.biz.


Συγκεκριμένα κέρδισε στη διαδικασία υποβολής προτάσεων (AMI) για την ανάπτυξη μιας βιομηχανικής παραγωγής και διανομής πράσινου υδρογόνου με εγκατεστημένη ισχύ ηλεκτρόλυσης 210 MW στο Montoir-de-Bretagne της Γαλλίας.

Η Lhyfe (ευρωπαϊκός όμιλος αφιερωμένος στην ενεργειακή μετάβαση, παραγωγός και προμηθευτής πράσινου και ανανεώσιμου υδρογόνου) θα είναι προμηθευτής φυσικού αερίου για την κατασκευή εγκατάστασης παραγωγής και διανομής στο προαναφερόμενο λιμάνι.

Στόχος του έργου της Lhyfe

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της στοχεύουν στην παροχή πρόσβασης σε πράσινο και ανανεώσιμο υδρογόνο σε βιομηχανικές ποσότητες, επιτρέποντας σε ολόκληρα τμήματα της βιομηχανίας και της κινητικότητας την ευκαιρία να απελευθερωθούν από τον άνθρακα και να εισέλθουν σε ένα μοντέλο καθαρής ενέργειας.

Ως μέρος της πορείας του Nantes Saint-Nazaire Port προς ένα νέο οικονομικό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα για τις δραστηριότητές της, η Lhyfe θα κατασκευάσει μια βιομηχανική μονάδα με δυναμικότητα παραγωγής έως και 85 τόνων την ημέρα πράσινου και ανανεώσιμου υδρογόνου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του λιμανιού χύδην τερματικό.


Θα λειτουργήσει το αργότερο το 2028

Η εγκατάσταση θα είναι λειτουργική έως το 2028 και συνεπής με το πρόγραμμα δράσης για την ανάπτυξη μιας βιομηχανικής ζώνης χαμηλών εκπομπών άνθρακα, που υποστηρίζεται από την Association des Industriels Loire Estuaire, Saint-Nazaire Agglomération, τις περιοχές Estuaire και Sillon και την περιοχή Pays de la Loire .

Η υλοποίηση του έργου εξαρτάται από τη χορήγηση αδειών λειτουργίας και οικοδομικών αδειών, καθώς και από αποφάσεις χρηματοοικονομικής επένδυσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης