Politics & Business

Γερουλάνος: Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια βοηθά τα funds - Βίντεο

Γερουλάνος: Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια βοηθά τα funds - Βίντεο

To Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια σχολιάζει ο Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

Απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο τηλεοπτκό σταθμό ΑΝΤ1

Λειτουργούν τα funds με τον τρόπο που λειτουργούν και η Κυβέρνηση με τη «μεταρρύθμιση» που φέρνει λέει: «εμείς θα υποχρεώνουμε τα funds να λένε στον δανειολήπτη το κεφάλαιό του, το επιτόκιό του και τις προσαυξήσεις». Αυτό είναι μεταρρύθμιση; Εμείς, θέλουμε να μπορεί ένας δανειολήπτης να βρει το ιστορικό τού δανείου του, το οποίο χάνεται μέσα στον χρόνο, διότι χωρίς αυτό δεν μπορεί ούτε να το υπερασπιστεί ούτε να υπερασπιστεί τη θέση του απέναντι στην τράπεζα. Του λέει η τράπεζα «τόσα χρωστάς», αλλά από πού έχει έρθει αυτό το χρέος, δεν μπορεί κανείς να του το πει. Με αποτέλεσμα να σπαταλώνται χιλιάδες ώρες στα δικαστήρια, πολλά ευρώ για να μάθει κανείς την αλήθεια, αντί να συνεχίσει να πληρώνει το δάνειό του.

Εμείς στο ΠΑΣΟΚ λέμε, λοιπόν, ότι χρειάζεται διαφάνεια, το οποίο αν και θέτει η Κυβέρνηση στον τίτλο τού Νομοσχεδίου, δεν το διασφαλίζει. Και χρειάζονται μέτρα τα οποία δεν αφορούν τις τράπεζες και τα funds, αλλά τους δανειολήπτες. Έχουμε δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, εγγυητές οι οποίοι έχουνε, αναγκαστικά, αποποιηθεί των δικαιωμάτων τους τα οποία πρέπει να πάρουν πίσω. Έχουμε την πρώτη κατοικία και τα αγροτεμάχια τα οποία είναι το μόνο εισόδημα των αγροτών. Πρέπει να συνδεθεί ο κώδικας δεοντολογίας των funds προς την τράπεζα τής Ελλάδος με τους δανειολήπτες, έτσι ώστε και οι δανειολήπτες να μπορούν να ζητήσουν να μάθουν εάν η οποιαδήποτε πρόταση που γίνεται, συνδέεται με τον κώδικα δεοντολογίας. Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν κάνει το Νομοσχέδιο.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης