Wood Mackenzie: Επιβράδυνση της ανάπτυξης της ηλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ το 2024

Wood Mackenzie: Επιβράδυνση της ανάπτυξης της ηλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ το 2024

Μετά το ρεκόρ του 2023

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προσθέσουν ρεκόρ 33 γιγαβάτ (GW) παραγωγικής ικανότητας φέτος, αύξηση 55% σε σύγκριση με τη νέα δυναμικότητα το 2022, αλλά η ανάπτυξη αναμένεται να επιβραδυνθεί το 2024 εν μέσω οικονομικών προκλήσεων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.

Η έκθεση της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) και της Wood Mackenzie έδειξε ότι η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ προσέθεσε 6,5 GW νέας ισχύος ηλεκτροπαραγωγής το τρίτο τρίμηνο, βοηθούμενη από την εγκατάσταση ρεκόρ ηλιακής ενέργειας για οικίες.

Ωστόσο, οι αλλαγές στην πολιτική μέτρησης καθαρής ενέργειας στην Καλιφόρνια και τα αυξημένα επιτόκια στις ΗΠΑ αναμένεται να οδηγήσουν σε σύντομη πτώση το επόμενο έτος πριν από την επανέναρξη της ανάπτυξης το 2025, αναφέρει η έκθεση.

«Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης, με προσδοκίες για ανάπτυξη 55% φέτος και 10% ανάπτυξη το 2024», δήλωσε η Michelle Davis, επικεφαλής της ηλιακής έρευνας στο Wood Mackenzie.


Νέα δυναμικότητα

Η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευε το 48% του συνόλου της νέας δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που προστέθηκε στο δίκτυο των ΗΠΑ κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, αναφέρει η έκθεση.

Μέχρι το 2028, η ηλιακή ισχύς στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να φτάσει τα 377 GW, έναντι 161 GW τώρα.

Ο τομέας κοινής ωφέλειας σημείωσε το χαμηλότερο επίπεδο νέων συμβάσεων που υπογράφηκαν σε ένα τρίμηνο από το 2018, λόγω υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης, ελλείψεων μετασχηματιστών και συμφόρησης διασύνδεσης, αναφέρει η έκθεση.

Η Καλιφόρνια και το Τέξας ηγήθηκαν της χώρας σε νέες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας το τρίτο τρίμηνο.

Δεκατέσσερις πολιτείες και το Πουέρτο Ρίκο εγκατέστησαν περισσότερα από 100.663 μεγαβάτ νέας ηλιακής ισχύος την ίδια περίοδο.

Η Wood Mackenzie αναμένει ότι η ανάπτυξη της ηλιακής βιομηχανίας των ΗΠΑ θα είναι κατά μέσο όρο 14% ετησίως τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά σημείωσε ότι η σταθερή ανάπτυξη θα γίνει πιο δύσκολη μακροπρόθεσμα, καθώς τα σημεία συμφόρησης διασύνδεσης και η ικανότητα μεταφοράς καταστέλλουν τον ρυθμό των εγκαταστάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης