Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έγκριση σύνδεσης του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Berwick Bank της Σκωτίας 4,1 GW

Έγκριση σύνδεσης του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Berwick Bank της Σκωτίας 4,1 GW

Θα επιτρέψει τη μετάδοση ΑΠΕ στο εθνικό δίκτυο μέσω χερσαίας καλωδιακής υποδομής και ενός νέου υποσταθμού  

Το Συμβούλιο East Lothian χορήγησε άδεια σχεδιασμού για την υποδομή χερσαίας μεταφοράς υπεράκτιου αιολικού πάρκου Berwick Bank της SSE Renewables και τη σύνδεση δικτύου στο Branxton (νότια του Dunbar στη Σκωτία).


Η εξασφάλιση της συγκατάθεσης για το χερσαίο δίκτυο δικτύου θα επιτρέψει την ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται από το προτεινόμενο υπεράκτιο αιολικό πάρκο να μεταδοθεί στο εθνικό δίκτυο μέσω χερσαίας καλωδιακής υποδομής και ενός νέου υποσταθμού στο Branxton.

Η SSE Renewables υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο, καθώς αντιπροσωπεύει την πρώτη συγκατάθεση σχεδιασμού για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Berwick Bank που θα χορηγηθεί.

Ο κατασκευαστής λέει ότι θα ακολουθήσει αυτή τη συγκατάθεση σχεδιασμού κατ' αρχήν με μια εφαρμογή λεπτομερούς σχεδιασμού σχεδιασμού στο Συμβούλιο East Lothian σε εύθετο χρόνο.

«Με τη συγκατάθεση που έχει τώρα χορηγηθεί από το Συμβούλιο του East Lothian για την πολεοδομική άδεια, μπορούμε να προχωρήσουμε σε έναν λεπτομερή σχεδιασμό που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε την υποδομή που απαιτείται για να υποστηρίξουμε τη μετατροπή της καθαρής, πράσινης ενέργειας στο εθνικό δίκτυο», δήλωσε ο Alex Meredith (Διευθυντής έργου SSE Renewables Berwick Bank).


Μια αίτηση για συναίνεση για την υπεράκτια υποδομή που απαιτείται για την ανάπτυξη του έργου βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον της κυβέρνησης της Σκωτίας
με τον κύριο ανάδοχο του έργου να ελπίζει να λάβει μια τελική απόφαση από την κυβέρνηση το νέο έτος, σύμφωνα με την SSE Renewables.

Εάν δοθεί έγκαιρη συναίνεση, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για την Berwick Bank να εισέλθει στον επόμενο γύρο των δημοπρασιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η SSE Renewables στοχεύει σε μια τελική επενδυτική απόφαση για το έργο το 2025, με την επιφύλαξη έγκαιρης συναίνεσης και σύμβασης ανάληψης.


Ενδεχόμενες παροχές του Berwick Bank

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Berwick Bank, που πρόκειται να βρίσκεται περίπου 38 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή East Lothian στη Σκωτία, θα μπορούσε να παράγει έως και 4,1 GW ισχύος, καθιστώντας το τη μεγαλύτερη αίτηση σχεδιασμού υπεράκτιων αιολικών πάρκων που υποβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια από τις μεγαλύτερες υπεράκτιες ευκαιρίες στον κόσμο που αναπτύσσονται επί του παρόντος.

Εάν εγκριθεί για παράδοση, το έργο θα μπορούσε να προσφέρει επενδυτική ώθηση πολλών δισεκατομμυρίων λιρών στην αλυσίδα εφοδιασμού της Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εάν παραδοθεί πλήρως, η Berwick Bank θα αυξήσει τη συνολική χωρητικότητα ΑΠΕ της Σκωτίας που λειτουργεί σήμερα σχεδόν κατά 30% και θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να τροφοδοτεί πάνω

από 6 εκατομμύρια σπίτια ετησίως, δήλωσε η SSE Renewables.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης