Τελευταία Νέα

Ιαπωνία: Στην RWE ανατέθηκε υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 684 MW

Ιαπωνία: Στην RWE ανατέθηκε υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 684 MW

Δημοπρασία τριών έργων με συνδυασμένη ισχύ άνω των 1,4 GW

 

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει δικαιώματα για την ανάπτυξη τριών έργων με συνδυασμένη ισχύ άνω των 1,4 GW στη δεύτερη υπεράκτια δημοπρασία αιολικής ενέργειας της χώρας σύμφωνα με το renews.

Στην RWE Offshore Wind Japan Murakami-Tainai K K σε κοινοπραξία μαζί με τη Mitsui & Co και την Osaka Gas Co ανατέθηκε ένα υπεράκτιο αιολικό έργο ισχύος 684 MW στην Ιαπωνία.

Το έργο στα ανοικτά των ακτών των πόλεων Murakami και Tainai, στην επαρχία Niigata είναι μία από τις τρεις περιοχές που τίθενται σε δημοπρασία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ορίσει την κοινοπραξία για την ανάπτυξη, την κατασκευή και τη λειτουργία του υπεράκτιου αιολικού πάρκου σταθερού βυθού στα ανοικτά της δυτικής ακτής της χώρας.
Η πλήρης θέση σε λειτουργία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2029. Το αιολικό πάρκο αναμένεται να αποτελείται από 38 ανεμογεννήτριες.

Επιπλέον, η Sumitomo και η Tokyo Electric Power Company (TEPCO) έλαβαν τα δικαιώματα για τη δημιουργία του έργου Nagasaki ισχύος 420 MW, με έδρα την πόλη Saikai στην επαρχία Ναγκασάκι.
Το έργο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2029 και θα χρησιμοποιεί 28 τουρμπίνες.
Οι JERA, Itochu, Electric Power Development Co (J-Power) και Tohoku Electric Power επιλέχθηκαν για την ανάπτυξη του έργου Akita ισχύος 315 MW, στα ανοιχτά της πόλης Akita.
Το έργο θα χρησιμοποιεί 21 στρόβιλους και πρόκειται να ξεκινήσει να παράγει από τον Ιούνιο του 2028.

Τι δήλωσε ο CEO της RWE

Ο Markus Krebber, διευθύνων σύμβουλος της RWE, δήλωσε: «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική στην Ιαπωνία και νιώθω βαθειά τιμή που εμείς, μαζί με τους Ιάπωνες εταίρους μας, επιλέξαμε να παραδώσουμε αυτό το έργο ως έμπιστος εταίρος στην ιαπωνική κυβέρνηση.

"Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχία της RWE σε διαγωνισμό υπεράκτιων αιολικών στην Ιαπωνία και την ευρύτερη περιοχή APAC.Αυτή η επιτυχία αντανακλά τη συλλογική δύναμη, την τεχνογνωσία και τη δέσμευση της RWE και των εταίρων της κοινοπραξίας μας. Με τη Mitsui και την Osaka Gas έχουμε στο πλευρό μας συνεργάτες των οποίων η τοπική τεχνογνωσία συμπληρώνει τέλεια την παγκόσμια εμπειρία και την τεχνική τεχνογνωσία μας ως μία από τις κορυφαίες υπεράκτιες εταιρείες αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Μαζί είμαστε σε πολύ καλή θέση για να παρέχουμε πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από υπεράκτια αιολική ενέργεια προς το μεγαλύτερο όφελος της ιαπωνικής κοινωνίας. Προσβλέπουμε σε μια γόνιμη συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς."

Ως επόμενο βήμα, οι εταίροι θα συντονιστούν με το ιαπωνικό Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (METI) και το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού (MLIT) για την έγκριση του σχεδίου.
Επιπλέον, οι εταίροι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τους τοπικούς εταίρους, τις αρχές, τις κοινότητες και την αλιεία για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη υλοποίηση αυτού του υπεράκτιου αιολικού πάρκου.
Εδραιώνοντας συμπληρωματικά πλεονεκτήματα, η RWE και οι εταίροι της προωθούν έντονα την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως σημαντικής πηγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ιαπωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης